Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madonna és környéke közös bérlettel síelhető

2013.12.06. Bata Attila

Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio és Pinzolo, négy egymáshoz közeli síterep, amely három különböző társaság tulajdonában van. Az idei szezon legfontosabb újdonsága, hogy a három cég összefogott, és mind a négy síterepre érvényes közös bérlettel rukkoltak elő, ez 150 kilométernyi pályát jelent!
Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - Val di Sole Val Rendena. Ezt a nevet nem fogjuk sokszor leírni, pedig ez lett a négy síterep közös neve az idei szezontól. Trentino tartomány két völgyére kiállított közös bérlettel már 150 kilométernyi pálya síelhető, és ezt a sok pályát 61 lift szolgálja ki az egyesített síterepen belül. Az egyesítésnek már voltak előzményei, hiszen 2011/2012-es szezonra megépült a Madonnát Pinzolóval összekötő hosszú kabinos lift.

A mostani közösködést mondhatni egyrészt a kényszer is szülte, hiszen az egyre nehezebb gazdasági helyzetben az eddig egymással versenyző társaságok és síterepek kénytelenek voltak összefogni, és közösen a vendégek kegyeibe járni. A vendégek pedig észre fognak venni egy-két változást, mindenekelőtt az átszámozott pályatérképet. A négy síterep közös térképén az 1-es pálya és az 1-es lift Folgaridán kezdődik, az utolsó pályák és liftek pedig Pinzolón végződnek. A 100 pálya (45 kék, 37 piros, 18 fekete) mellett még 5 park is található ezen az egyesített síterepen. Az egyesített tékép itt található.

Az idei újdonságok között említsük meg, hogy Madonnán épült egy 1800 méter hosszú és 453 méter szintkülönbségű piros pálya, amely közel két millió euróba került. Újabb 10 millió eurós beruházással megkezdődött egy víztározó építése is, de ez csak jövőre készül el, és a költségek nagy része is már a következő évet terheli majd.

Ami a havat illeti, azzal sem lesz gond, november utolsó napján már lehetett síelni Madonnán.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.