Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar ezüstérem az Európai Téli Parajátékokon

2020.03.02. MSBSZ

Lengyelországban ezekben a napokban rendezik az első Európai Téli Parajátékokat, ahol 15 európai nemzet, valamint a vendég Mongólia közel 160 parasportolója méri össze tudását alpesi síben, snowboardban, sífutásban és biatlonban. A snowboard- és síversenyeknek a Czarna Gora síközpont ad otthont.
A 15 esztendős kaposvári Fekete Lilla eddigi legnagyobb sikerét érte el snowboard óriás-műlesiklásban. Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság
A 15 esztendős kaposvári Fekete Lilla eddigi legnagyobb sikerét érte el snowboard óriás-műlesiklásban. Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság
Balogh Zsolt látássérült alpesi síelőnk, valamint guide-ja, Simonffy Botond szlalomban szerzett bronzérmét követően a 15 éves Fekete Lilla szállította a magyar küldöttség második érmét. A kaposvári parasnowboardos óriás-műlesiklásban végzett a második helyen. Ez volt élete második versenye.

Lillát edzője, a Magyar Snowboard Szövetség szakágvezetője,Némethné Harmat Rózsa kísérte el, aki maga is aranyérmet szerzett a snowboard edzők között megrendezett versenyen:

„Az elmúlt napok változatos időjárása és kedvezőtlen hóviszonyok ellenére jól sikerült a felkészülés, Lilla remek formában vágott neki a versenynapnak. Mentálisan erősen, megfelelő önbizalommal állt a rajthoz, elhitte magáról, hogy menni fog. Két stabil dinamikus menettel a második helyen végzett. A versenyt a 10 éves rutinnal rendelkező lengyel Monika Kotzian nyerte, így különösen szép eredmény, hogy Lilla a másfél éves snowboard múltjával ilyen remek teljesítményt nyújtott. Az egész rendezvény nagyon jó hangulatú volt, olyan mint egy nagy összetartó család, mindenki drukkol mindenkinek és segítjük egymást, amiben lehet. Köszönjük a Magyar Paralimpiai Bizottságnak és a Magyar Snowboard Szövetségnek a folyamatos támogatását, és a helyszínen Dányi Anita csapatvezetőnek, aki mindenben mellettünk állt.”
@Magyar Paralimpiai Bizottság
@Magyar Paralimpiai Bizottság
A kaposvári Fekete Lilla hét évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette a bal karját. De Lilla mindenképpen szeretett volna sportolni. Bár kiválóan úszik, ő inkább akciódúsabb sportra vágyott. Imádja a telet, a havat, a hideget. A legutóbbi téli olimpia és paralimpia televíziós közvetítése során szinte le sem vette a szemét a képernyőről. Beleszeretett a snowboardozásba.

Szüleivel Eplényben voltak, ott kezdett ismerkedni a sportággal, majd megkeresték a Magyar Paralimpiai Bizottságot, ahol örömmel fogadták az érdeklődésüket. Rajtuk keresztül kerültek kapcsolatba a Magyar Snowboard Szövetséggel, akik a megfelelő szakmai hátteret tudják biztosítani ahhoz, hogy Lilla valóra válthassa az álmát. Az ifjú sportoló ugyanis nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy elindulhasson a 2022-es pekingi téli paralimpiai játékokon.

A Magyar Snowboard Szövetség örömmel vágott neki ennek az izgalmas közös kihívásnak.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.