Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

2024.03.19. sielok.hu

A hétvégén immár 30. alkalommal rendezték meg a havas sportok nagy szezont lezáró eseményét, a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján a sportversenyek mellett egy közös ünnepi lecsúszást is megrendeztek, melyen több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.
Kreischberg: a márciusi hosszú hétvégén többezer magyart vonzott a stájer síterep
Kreischberg: a márciusi hosszú hétvégén többezer magyart vonzott a stájer síterep
1993-ban az első magyar snowboard bajnoksággal indult az esemény, amely azóta a síelők és snowboardosok hagyományos nagy szezonzáró eseményévé vált. A hosszú hétvégén többezer magyart vonzott a stájer síterep, és a bajnoki- és kupafutamokon több száz versenyző állt rajthoz a 4 nap alatt. Futamokat rendeztek sí óriás műlesiklásban, parallel szlalomban, sícrossban, és itt rendezték a snowboard parallel óriás műlesiklás országos bajnokságát, csakúgy mint a Fundango boardercross OB-t is. Emellett hagyományosan a freestyle-osok is összemérték tudásukat a slopestyle magyar kupában.
A sí- és snowboard futamokat az enyhébb időjárás ellenére is meg tudták tartani. Sporttörténeti kuriózum, hogy a snowboardos Pátkai Marcell – aki ifiként már a 90-es években is rajthoz állt – megszerezte 30. bajnoki címét, amit egy különdíjjal ismertek el a szervezők, és a zárónapon, a cross versenyszám alatt még a 31. OB arany is a nyakába került.

Az esemény hagyományosan március 15. köré épül, így adta magát, hogy a kerek évfordulót egy különleges eseménnyel színesítsék.
Mi már megszoktuk, hogy itt a 4 napon mindenki kokárdában síel, versenyez, de úgy gondoltuk, hogy a 30. eseményt egy közös felvonulással, vagyis lecsúszással tesszük emlékezetessé. Egy óriási magyar zászló mögött közel 300-an gyűltünk össze a 2000 méteres csúcson, ahonnan több megállóval értük el a völgyet. A lecsúszó csapatot lent már várta a tömeg, ahol a Nemzeti dalt ugyanaz a barátunk szavalta el, aki anno 1993-ban is az első eseményen.
– nyilatkozta Kun Álmos a Dockyard Havas Szezonzáró főszervezője.
A közös esemény a résztvevők szerint is felemelő élmény, igazi kuriózum volt. Az ünneplő magyarokat a Kreischbergi Lifttársaság vezetője, Karl Fussi is végigkísérte. A szervezők egy családias 200 fős jubileumi ünnepi vacsorán látták vendégül az elmúlt 3 évtized főszereplőit, amelyen a sí és a snowboardszövetség vezetése is jelen volt. A Kreischberg egy tüzijátékkal köszönte meg a 30 éves közös munkát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
14 hüttéből álló Woody Park üdülőfalu a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. A 6-9 fős, kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, többségükhöz szauna és jacuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.