Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magyar síbusz balesete Ausztriában 32 sérülttel

2010.02.20.
Magyar síbusz balesete Ausztriában 32 sérülttel Szombat reggel a karintiai Innerkrems közelében egy kétszintes, magyar busz szenvedett balesetet. A buszon 83-an utaztak, javarészt síelésre induló fiatalok. A Vöröskereszt jelentése szerint a balesetnek 32 sérültje volt, köztük három súlyos sérült, akiket helikopterrel szállítottak kórházba.
h i r d e t é s
Az osztrák ORF szerint a kétszintes autóbuszon egy budapesti gimnázium tanulói utaztak, összesen 83-an. A busz megcsúszott a havas-jeges hegyi úton, majd letért az útról, felborult és az út melletti árokba csúszott. A busz Schönfeld irányából tartott Innerkremms síterepe felé az L267-es úton, a baleset három kilométerrel azután következett be, amikor a busz elhagyta Salzburg tartomány határát és belépett Karintia tartományba.

A Vöröskereszt tájékoztatása szerint 32 sérültet láttak el. A három súlyos sérültet helikopterrel szállították Tamsweg, Spittal és Villach kórházaiba. Huszonkilenc könnyebben sérült utast láttak el a helyszínen, főleg zúzódásokat, horzsolásokat és nyílt sebeket kellett elsősegélyben részesíteni.

A szóvivő szerint először egy közelben tartózkodó német orvos ért a helyszínre, majd megérkeztek a mentők öt orvossal, 15 mentőautóval és 36 mentőssel. További 60 tűzoltó állt készenlétben a közelben szükség esetére. A mentést jelentősen nehezítették az időjárási körülmények, főleg a sűrű hóesés.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »