Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar szánkós halálos balesete Svájcban

2011.02.04. Bata Attila

Magyar szánkós halálos balesete Svájcban Csütörtök hajnalban találták meg annak az ötven éves magyar állampolgárnak a holttestét, aki Les Diablerets síterepén szenvedett halálos szánkóbalesetet. Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi a biztonságos szánkópályáról letért a meredek sípályára, ahol valószínűleg fának ütközött, és életét vesztette.
Szerda este egy céges vacsorán vett részt a Svájcban élő magyar férfi a síterep egyik hegyi vendéglőjében. A vendégeket sílifttel szállították a hegyen található Mazots vendéglőbe este fél hétkor, majd a vacsora végeztével, körülbelül 10 óra tájékában a vendégek szánkóval csúsztak vissza a hegy aljába.

A szánkózás előtt a társaság figyelmét felhívták a szánkózással kapcsolatos biztonsági szabályokra, majd a vacsoravendégek nekivágtak a 7,5 kilométer hosszú, kiépített szánkópályának. A bérelt szánkó mellett a fejlámpát is kaptak a résztvevők. A társaság, a magyar állampolgár kivételével, leért a hegy aljába, ahol keresni kezdték elveszett társukat. Először a pályamunkásoktól kértek segítséget, később már csatlakoztak a hegyi mentők is.

Csütörtök hajnalban, fél kettőkor sikerült a magyar állampolgárt megtalálni. Helikopter és a környéket jó ismerő helyiek segítségével először a szánkó nyomát találták meg, majd az elvezetett a szánkóhoz, és nem messze tőle, a magyar férfi holttestéhez.

A pályakarbantartók vezetője mutatja, hol találták meg a magyar szánkós holttestét (kép:www.24heures.ch)
A pályakarbantartók vezetője mutatja, hol találták meg a magyar szánkós holttestét (kép:www.24heures.ch)
Az előzetes megállapítások szerint - eddig ismeretlen okból - a magyar férfi letért a biztonságosnak tekinthető szánkópályáról a jeges és meredek sípályára a Vioz részen. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi eltévedt, vagy csak leakarta rövidíteni a szánkópályát. Helyi szakértők szerint a szánkópálya biztonságosnak mondható, számos pontján pihenőhelyeket is kialakítottak, ahol a szánkózók kipihenhetik magukat. Ezzel szemben a jeges, meredek sípálya egyenesen életveszélyes a szánkózásra.

A balesetről hírt adó svájci internetes források megjegyzik, hogy az idei szezonban ez már a negyedik halálos szánkóbaleset a svájci hegyekben. A korábbi balesetek között is szerepelt fának ütközés, valamint az egyik szánkós egy 20 méteres zuhanás után vesztette életét.
KOMMENTEK
Pulmy | 2011.02.04. 18:34
Megint a magyar virtus!

Ismerős??????????
Bukfenc | 2011.02.04. 19:02
Iszik vagy vezet? Ezek szerint a szánkóra is igaz!:(
Stani | 2011.02.04. 20:05
a szánkópartikhoz némi alkohol azért hozzátartozik, ha letért, akkor nem egy túlbiztosított szánkópálya volt, az biztos!
cannibale | 2011.02.06. 00:02
Az alkohol sajnos ezt is tudja. Mámoros este, minden frankó, miénk a világ..
Nyugodjék Békében.
zozóka45 | 2011.02.06. 18:00
Sajnos valószínűleg ital befolyása alatt lehetett
és jogos, iszik, vagy vezet?
Sorry

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.