Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar szánkós halálos balesete Svájcban

2011.02.04. Bata Attila

Magyar szánkós halálos balesete Svájcban Csütörtök hajnalban találták meg annak az ötven éves magyar állampolgárnak a holttestét, aki Les Diablerets síterepén szenvedett halálos szánkóbalesetet. Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi a biztonságos szánkópályáról letért a meredek sípályára, ahol valószínűleg fának ütközött, és életét vesztette.
Szerda este egy céges vacsorán vett részt a Svájcban élő magyar férfi a síterep egyik hegyi vendéglőjében. A vendégeket sílifttel szállították a hegyen található Mazots vendéglőbe este fél hétkor, majd a vacsora végeztével, körülbelül 10 óra tájékában a vendégek szánkóval csúsztak vissza a hegy aljába.

A szánkózás előtt a társaság figyelmét felhívták a szánkózással kapcsolatos biztonsági szabályokra, majd a vacsoravendégek nekivágtak a 7,5 kilométer hosszú, kiépített szánkópályának. A bérelt szánkó mellett a fejlámpát is kaptak a résztvevők. A társaság, a magyar állampolgár kivételével, leért a hegy aljába, ahol keresni kezdték elveszett társukat. Először a pályamunkásoktól kértek segítséget, később már csatlakoztak a hegyi mentők is.

Csütörtök hajnalban, fél kettőkor sikerült a magyar állampolgárt megtalálni. Helikopter és a környéket jó ismerő helyiek segítségével először a szánkó nyomát találták meg, majd az elvezetett a szánkóhoz, és nem messze tőle, a magyar férfi holttestéhez.

A pályakarbantartók vezetője mutatja, hol találták meg a magyar szánkós holttestét (kép:www.24heures.ch)
A pályakarbantartók vezetője mutatja, hol találták meg a magyar szánkós holttestét (kép:www.24heures.ch)
Az előzetes megállapítások szerint - eddig ismeretlen okból - a magyar férfi letért a biztonságosnak tekinthető szánkópályáról a jeges és meredek sípályára a Vioz részen. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi eltévedt, vagy csak leakarta rövidíteni a szánkópályát. Helyi szakértők szerint a szánkópálya biztonságosnak mondható, számos pontján pihenőhelyeket is kialakítottak, ahol a szánkózók kipihenhetik magukat. Ezzel szemben a jeges, meredek sípálya egyenesen életveszélyes a szánkózásra.

A balesetről hírt adó svájci internetes források megjegyzik, hogy az idei szezonban ez már a negyedik halálos szánkóbaleset a svájci hegyekben. A korábbi balesetek között is szerepelt fának ütközés, valamint az egyik szánkós egy 20 méteres zuhanás után vesztette életét.
KOMMENTEK
Pulmy | 2011.02.04. 18:34
Megint a magyar virtus!

Ismerős??????????
Bukfenc | 2011.02.04. 19:02
Iszik vagy vezet? Ezek szerint a szánkóra is igaz!:(
Stani | 2011.02.04. 20:05
a szánkópartikhoz némi alkohol azért hozzátartozik, ha letért, akkor nem egy túlbiztosított szánkópálya volt, az biztos!
cannibale | 2011.02.06. 00:02
Az alkohol sajnos ezt is tudja. Mámoros este, minden frankó, miénk a világ..
Nyugodjék Békében.
zozóka45 | 2011.02.06. 18:00
Sajnos valószínűleg ital befolyása alatt lehetett
és jogos, iszik, vagy vezet?
Sorry

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.