Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magyar színekben síelhet az örökös horvát kieső

2014.10.06. | Szerző: MTI / sielok.hu
A horvát sí válogatott büdzséje fellélegezve, mi pedig érdeklődve várjuk, mit hoz a sors nálunk Dalibor ©amąal részére, aki az idei szezontól magyar színekben fog indulni. A horvát szlalomos annyiszor esett már ki pályafutása alatt, hogy a horvát sajtó arról ír, hogy „Mister Out” mostantól a magyaroknál folytatja.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az MTI híre szerint már megkapta az állampolgárságot és az útlevelet, így a jövőben a magyar válogatott színeiben folytatja pályafutását Dalibor ©amąal horvát születésű alpesi síző.

Kaszó Klára, az európai (ESF) és a hazai sportági szövetség (MSíSZ) elnöke az MTI-nek hétfőn azt mondta, a 28 éves versenyzővel tart Magyarországra edző édesapja is, ez pedig újabb lendületet adhat a magyar alpesi sízésnek, immár férfi vonalon is.

"Dalibor azért is döntött a magyar színek mellett, mert nálunk az egyéniségéhez és a tudásához jobban illeszkedő, felesleges mentális nyomást nélkülöző felkészülési-, és edzésprogramot kaphat, amelynek nyomán a tehetsége eredményekben is megmutatkozik majd" - nyilatkozta Kaszó Klára, aki hozzátette, "több, a hazájában meg nem értett tehetség" is Magyarország felé tart, mert úgy érzi, pályafutása szempontjából az országváltás az ideális döntés.

A magyar szövetség elnöke azt mondta, ©amąal - aki elsősorban műlesiklásban versenyez - korábban az edzéseken rendre legyőzte a négyszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok és összetett világkupa-győztes Ivica Kostelić-et, ám a számára kevésbé előnyös tréningprogramok miatt a versenyeken már nem tudta hozni ezt a formát.

Tavaly Schladmingban
©amąalnak - aki a 2006-os és a 2010-es olimpián is részt vett - egyelőre nincs magyar versenyzői licence, a szövetség azonban dolgozik azon, hogy a síző minél előbb hozzájusson az engedélyhez.

©amąal eddigi karrierje nem a legbiztatóbb a statisztikák alapján. A horvátok szerint nincs másik síelő, aki ilyen gyakran esett volna ki a versenyeken, ezért is kaphatta meg a „Mister Out” becenevet. Eddig kilenc szezont töltött versenyzéssel és egy tavaly decemberi statisztika szerint 229 alkalommal nem tudta befejezni a versenyeket, ebből 29 alkalommal világkupa versenyen esett ki.

A horvátok eddig 700 000 eurót költöttek a versenyeztetésére, amelyet az idén áprilisban untak meg és az idei csapatból két másik társával együtt kirakták ©amąalt. Azt a horvát válogatott edzői, sőt, még maga Ivica Kostelić is többször elismerte, hogy ©amąal igazi tehetség, edzéseken gyakran még nála is jobban síel, de a versenyeket fejben nem bírja.

©amąal legjobb eredménye öt évvel ezelőtt szlalomban egy 22. helyezés a zágrábi futamon. Összesen háromszor tudott bekerülni a legjobb harmincba világkupa futamokon.

Kaszó Klára jelezte, a szövetség a további részletekről és az október végén rajtoló világkupa-szezonról a hónap folyamán egy sajtóesemény keretein belül tervezi tájékoztatni a hazai médiát.
2014.10.06. 19:47:15 b.aron
Idővel majd kiderül, de szerintem ez most az utánpótláskorú versenyzők szemenköpése! Ne legyen igazam!
2014.10.06. 21:50:32 majtenyi
Nálunk is lenne elég tehetséges gyerek akire költhetnék ezt a pénzt. Vagy netán Ők fizetnek azért, hogy jöhessenek? Az utánpótláskorú gyerekek egész nyáron önköltségen edzettek, de van ígéretük az utófinanszírozásra, amire így már elég kicsi az esély. Nekem se legyen igazam.Ez egy kabaré.
2014.10.06. 22:26:50 Szőllős Péter
Nem ilyen végről álmodtak 100 évvel ezelőtt! Nyitva a kapu jöhet mindenki a saját versenyzőink pedig ki vannak utálva! Finom voltam?
2014.10.06. 22:28:08 Szőllős Péter
"több, a hazájában meg nem értett tehetség" is Magyarország felé tart, mert úgy érzi, pályafutása szempontjából az országváltás az ideális döntés.

és a mi versenyzőink hova menjenek ! Köszönjük !
2014.10.07. 21:21:10 huligan
Nekem nem tetszik, hogy nem magyarok magyar színekben versenyeznek. Ez nem sport, ez kiskapubajnokság... Természetesen számomra Edit magyar, ha versenyzik gyorsabban dobog a szívem, nem hinném, hogy ennél a srácnál működni fog... Magyar zászló mellé, magyar versenyzőt!
2014.10.09. 13:54:18 Lackó
Ez eddig nagyon rossz iránynak néz ki... :-/
2014.10.10. 10:57:28 csenti
Bosszantó ostobaság, nem ez a fiú fogja hozni a sikereket eddigi eredményei miatt sem. 700 000 euro?
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó fórum:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 244 vendég és 23 regisztrált felhasználó látogatja.