Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarország: hideggel és havazással indul az év!

2019.01.02. Bata Attila

Ahogy a síelők mondanák: végre tél lesz itthon is, legalább is csütörtöktől folyamatosan egy ideig. Az Európa középső részét elárasztó sarkvidéki eredetű hideg levegőből mi sem maradunk ki, így körülbelül 5-10 fokkal lesz hidegebb az utóbbi napok hőmérsékleteihez képest.
Webkamera: tegnap délután már havazott Kékestetőn
Webkamera: tegnap délután már havazott Kékestetőn
Csütörtökön és pénteken még inkább a hideg lesz jellemző, a havazást most szombatra jelzi előre partnerünk, az Időkép honlapja. A havazás mennyiségéről még nem lehet pontosat mondani, de nagy valószínűséggel elég hideg lesz ahhoz, hogy az ország jelentős részén a csapadék hó formájában hulljon le.

A hideg és a havazás a lehető legjobb hír a hazai síterepeknek, főleg azoknak, ahol tudnak hóágyúzni, hiszen a várható hó mennyisége még bizonytalan. A pályák felfrissüléséhez elég lesz, de új pályák beindításához most még nem látszik elégnek.

Ezzel szemben hatalmas havazást jeleznek előre az osztrák meteorológusok. Az utóbbi idők forgatókönyve szerint ezúttal is a hegység északi oldala kap majd havat. Pontos mennyiséget itt is nehéz mondani, de Vorarlbergtől a magyar határhoz közeli Mostviertel régióig havazni fog. A következő napokban a völgyekben 50-100 cm hullhat, de a hegyekben még ennél is több.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.