Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már Amerikában is kinyitott az első síterep

2017.10.15. Bata Attila

Nem kellett sokáig várni arra, hogy az első (nem gleccser) síterep is megnyithatta kapuit az idei szezonban Észak-Amerikában. Az idei ősz eddig nagyszerű időjárási viszonyokat hozott a nyugat-amerikai hegyekben. Ennek és a hóágyúknak köszönhetően kezdődött meg a szezon egy kicsit korábban a szokásosnál.
Észak-Amerikában az utóbbi évtizedekben komoly harc folyt a szezont elsőként megnyitó síterep címéért. Az egésznek csak marketing szempontból van jelentősége. A győztes bekerül az országos televíziók híreibe és ilyenkor az amerikaiak észbe kapnak, hogy már lehet foglalni a következő szezon síelését. Ebből jól szokott kijönni az első síterep, jelen esetben a coloradói Arapahoe Basin.

A csak 3000 méter feletti pályákkal büszkélkedhető síterep már a hét közepén bejelentette, hogy pénteken nyitnak. Üzemelő ülőlifttel, hosszú, széltében teljesen behóágyúzott pályával, úgy ahogy kell.

Az ősz eddig sok havat hozott a nyugati országrész hegyeiben, ezen felül a hideg éjszakák kedvezőek voltak a hóágyúzáshoz is. Ez a két körülmény is hozzájárult, hogy a tavalyinál egy héttel, a tavalyelőtti nyitásnál pedig két héttel korábban tudták megkezdeni a szezont.

A síelők és deszkások között is külön dicsőség illeti azokat, akik az első székkel tudnak felmenni. Külön figura ebben az őrült kategóriában Nate Dogggg snowboardos, aki az elmúlt 22 évben mindig az első lifttel ment fel a pályára. Ehhez az is kellett, hogy az idén már két éjszakával a nyitás előtt letáborozzon a lift előtt a sor elején, és a két hideg éjszakát kibírjon a hálózsákjában.

A sportszerűséget jellemzi, hogy az első nyitásért folyó versenyben az évtizedes nagy ellenfél, Loveland síterepe, elsőként gratulált a győztes A-Basin üzemeltetőinek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.