Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már árulják a jegyeket a schladmingi világbajnokságra

2012.09.18. Bata Attila

Már kevesebb, mint 140 nap van hátra a 2013. február 4-én kezdődő schladmingi alpesi sí világbajnokság kezdetéig. Megkezdődött a jegyek árusítása, kiderült, hogy nem építenek meg mindent, amit terveztek és két versenyt este rendeznek majd meg a villanyfényes versenyeiről híres síterepen.
Skygate - a győztesek kapuja
Skygate - a győztesek kapuja
Megkezdődött a jegyek árusítása, ezzel mondhatni megkezdődött a finis a szervezők részére a februári világbajnokság előtt. A nagyobb publicitás kedvéért az első jegyeket a hazaiak tavalyi összetett VK győztese, Marcel Hirscher saját kézzel alá is írta, így szabad a pálya, lehet vásárolni a jegyeket a 14 nap alatt tervezett 11 versenynapra.

A versenyekkel kapcsolatban az is eldőlt, hogy a világ leghangulatosabb villanyfényes versenyeit rendező schladmingiak kaptak még egy esti versenyt a nemzetközi szövetségtől. Az már korábban is biztos volt, hogy a csapatversenyeket villanyfénynél rendezik február 12-én, ehhez jön még a változás, hogy a férfiak szuper-kombinációjának második versenyét, vagyis a szlalomot is késő délután rendezik majd.

Ezzel kapcsolatban az amerikai Ted Ligety máris megeresztett egy kommentet az egyik közösségi oldalon. Az jó, hogy ez a két verseny este lesz, de a szlalomot és az óriás-műlesiklást kellene este rendezni, nem ezeket a bármikor kihagyható versenyeket.

Eldőlt az is, hogy nem épül meg a „Loop”, amely a parkoló mellé épített hosszú félkör alakú valami lett volna. Építészek már régóta kifogásolták ennek a megépítését, a szervezőbizottság meghajolt, főleg miután kiderült, hogy így még spórolni is tudnak.

A célegyenes így is impozáns lesz. A célvonal köré egy 30.000 főt befogadó tribün épül, ahonnan – a szervezők szerint – minden szögből jól lehet majd látni a célba érkezést. Ezen felül a pálya mellett további ötezer néző figyelheti a helyszínen a versenyeket.

Az is eldőlt, hogy a világhírű színész, Kevin Costner, együttese a Modern West ad koncertet a február 9-i hétvégén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.