Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyre kevesebb osztrák gyerek tanul meg síelni

2012.11.08. Bata Attila

Egyre kevesebb osztrák gyerek tanul meg síelni Évekkel ezelőtt a svájciak kongatták meg a vészharangot, most pedig már az osztrákok is panaszkodnak, hogy egyre kevesebb gyerekcsoport megy síelni az alpesi országokban. Egyre kevesebb gyermek tanul meg síelni, ami ellen valamit tenni szeretnének az osztrákok is.
Az osztrák iskolákban választható sporthetek (Sportwochen) tekintetében a tavalyi év már kellemetlen meglepetést is hozott, több iskolás választotta a nyári sportágakat, mint a téli lehetőségeket. Ebben az adatban az a leginkább figyelemre méltó, hogy már a tiroli tartomány iskolásaira is igaz.

A téli sporthéten síelést választó iskolások száma folyamatosan csökken a nyolcvanas évek óta. A 83/84-es tanévben még az osztrák iskolások 20 százaléka iratkozott fel síelésre a sporthéten, addig ez az előző szezonban már csak 13,5 % volt, az arány fokozatosan csökkenő tendenciát mutat. Az okok közt első helyen itt is a pénz szerepel. A kritikák szerint ezek a lehetőségek egyre drágábbak, amelyet már konferencián is azonnal cáfoltak. Egy ötnapos sítábor költségei valahol 200 és 350 euró között mozognak.

Egy másik módszer a tanárok aktívabb bevonása a síelés irányába. A tanárok sípályára csábításával az iskolai csoportok is nagyobb eséllyel választanák a síelést. A dolog itt is kettős, egyrészről kedvezményekkel lehet a tanárokat a síeléshez csábítani, másrészről a tanárok oktatását és továbbképzését, valamint javadalmazását is rendezni kellene.

Mivel fiatalokról van szó, erőteljes és célzott marketingkampányra lesz szükség. Figyelemfelkeltő, jól hangzó akciók indulnak, mint pl. a „Tanulj meg síelni három nap alatt!” program. A korcsoportra szabott reklámokkal kell kedvet csinálni a fiataloknak a síeléshez. Az osztrákok is érzik, hogy fiatalon kell megkedveltetni őket a síeléssel, hiszen később már kevesebb az esély, hogy valakiből rendszeres síelő lesz. Akiből nem válik síelő, az nem fog felszerelést venni vagy bérelni, nem fog síbérletet venni, vagyis saját maga alatt vágja a fát a téli iparág.

KOMMENTEK
tomsityu | 2012.11.08. 19:02
de jó is lett volna általános iskolában síórára járni... kicsit később, de szerencsére síórák nélkül is sikerült örökre szóló barátságot kötni ezzel a sporttal.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.