Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Március 15-én emléktúra lesz a Nagy Hideg-hegyen

2015.03.07. 2015.03.09. | frissítve: 2015.03.09.

Március 15-én emléktúra lesz a Nagy Hideg-hegyen Tavaszi programra várja a természet kedvelőit a Nagy-Hideg-Hegy a jövő hétvégén. Március 15-én megemlékezést tartanak az 1848-as forradalomról és szabadságharcról a Börzsönyben. A nap fő eseménye a Magas-Taxról a Csóványosra 11.00 órakor induló télbúcsúztató és 1848-as emléktúra lesz.
A túrát vezeti és a Csóványos kilátónál 1848-ra emlékezik Dr. Jeszenszky Géza történész (volt külügyminiszter, volt washingtoni és norvégiai nagykövet).

Több séta/túra lehetőség is vár Magas-Tax kiindulóponttal e napon: kisgyerekes családoknak, idősebbeknek a könnyebb, 2,5 km-es táv javasolt, a fittebb korosztályt viszont az 5 km-es túra várja. A réten szalonna sütés, bográcsos főzés lehetséges (hozzávalókat és eszközöket hozni kell).
A Magas-Taxi turistaház a Börzsönyi Sporthétvégéken már jól bevált UAZ teherautó-platón is megközelíthető a Királyrétről. Aki szeretne jelentkezni erre a különleges utazásra, az a cikk alján megadott facebook oldalon jelentkezzen a szervezőnél!

A turistaház Magas-Taxon házias hidegbüfével, melegszendvicsekkel, szörpökkel, teákkal és kandalló melegével várja vendégeit e napon.
Magas-Tax Turistaház
Magas-Tax Turistaház
Kerékpárral is fel lehet tekerni, a bringákat a Magas-Taxon le lehet parkolni, majd a túra után a piros sáv jelzésen izgalmas úton lehet visszakerekezni Királyrétre.

A közlekedésről, parkolásról bővebben az esemény Facebook oldalán lehet olvasni.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.