Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor-Pohorje: sorra nyílnak a pályák

2016.12.29. Bata Attila

Nehezen indult be az élet a kevés hó miatt a szlovén Maribor-Pohorje síterepén, karácsony óta azonban folyamatosan helyezik üzembe a lifteket és indítják be az újabb pályákat. Már síelhető a stadion részen található pálya is, ahol a világ legjobb síelő hölgyeinek versenyét rendezik meg tíz napon belül.
Hivatalosan már december 10. óta lehet síelni a maribori síterepen, de gyakorlatilag ez eddig négy rövidebb pályát jelentett és a kínálatnak megfelelően kedvezményes, napi 10 eurós jegyekkel. Jelentős hó azóta sem hullott, de legalább a hóágyúk tudtak dolgozni.

Új pályák karácsony óta
A stadion feletti három liftből (B, C, D) eddig csak a legfelső üzemelt, karácsony első napján azonban beindították a középső (Postela) liftet, majd egy nappal később már a legalsó (Radvanje) liftet is. Ez azt jelenti, hogy a síterep legismertebb része már síelhető, és már az estén sízést is megtartották. A rossz hír, hogy vége a 10 eurós jegyeknek, már főszezon van.

Új pályák karácsony óta
A síterep nagyon készül a nők világkupa versenyére, amelyet január 7-8-án rendeznek a most átadott pályákon. Addig folyamatosan hóágyúznak. A helyi előrejelzések arról szólnak, hogy szilveszter éjszakájára mínusz 10 fokot várnak, január 3-a körül pedig egy kisebb havazást.

A versenyt remélhetőleg sikerül megrendezni és szintén reméljük, hogy a szlovénok legendás női síelője, Tina Maze, ezen a versenyen, hazai pályán tud elbúcsúzni a rajongóitól.

KOMMENTEK
dzseki | 2016.12.29. 18:54
Aki 30-án akar menni, ahogy én is, annak rossz hír, hogy a stadion aznap zárva lesz, éppen e szlovén csapat edzése miatt. Remélem, a felső pályák nyitva lesznek.
http://www.visitpohorje.si/snezni-s...tadion-bo-30-decembra-zap...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.