Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mától Donovaly újra nyitva, Chopokon esti síelés

2014.12.27. | Szerző: Bata Attila
Elmúlt karácsony és a tél is kezd visszatérni a szlovák síterepekre, bár a feltételek már távol állnak az ilyenkor ideálisnak tekinthető viszonyoktól. A hétvége híre, hogy ismét lehet síelni Donovalyban, Chopok mindkét oldalán lehet este síelni a kivilágított pályákon, és a Vrátna-völgy is beindult a nyári földcsuszamlás után.
Karácsony előtt Donovaly kénytelen volt bezárni a pályáit, így itt nem lehetett síelni az ünnepek alatt. Háromnapos kényszerszünet után szombattól újra indulnak a liftek a Zahradiste oldalon, egyelőre a karácsony előtti kínálattal, vagyis lényegében a négyszemélyes lift mellett lehet csak síelni.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Snowparadise Veµká Rača Oąčadnica síterepe is kinyitott már az idén néhány napra, de itt is be kellett zárni az előző napokban. Szombattól itt is újraindul az élet.

Szombaton nyitja a szezont Krahule (Kékellő), egyből éjszakai síeléssel is. Szintén szombaton kezdi meg a szezont Kubinska Hola. Mindkét helyen kevés a hó jelenleg, a 20 centiméter vastag havat a hóágyúknak köszönhetjük.

Chopokon beindul az esti síelés vasárnaptól. Az északi oldalon, két pályán összesen 2850 méteren lehet síelni, míg a déli oldalon a Krupová (36-os) pályán lehet síelni az ünnepi időszakban, este 6 és 9 között, kivéve szilveszter este.

Bár síelni még nem lehet, de végre eljött az a nap is, hogy ismét üzembe állt a nyáron megrongálódott kabinos lift a Vrátna-völgyben. A sárlavina által tönkretett liftet helyrehozták és tegnap már ismét utasokat szállított.

A hétvégére még néhány kisebb síterep is kinyit az ünnepek alatt is nyitva tartó Tátralomnic, Rohács, Chopok, Csorba-tó és Litmanova mellett.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 24 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.