Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mátraszentistván: helikopterrel emelték be a liftoszlopokat

2017.10.27. Bata Attila

Ezen a héten fontos fejezetéhez érkezett a mátraszentistváni Síparkban zajló új ülőlift építkezése. Szerencsére az időjárás is partner volt a munkálatoknál, így a Szlovákiából érkezett helikopter a helyére tudta emelni az új lift oszlopait. A liftet már az idén használhatja a nagyközönség.
Mi-8 típusú helikopterrel emelik helyére az új, négyüléses felvonó elemeit a mátraszentistváni síparkban 2017. október 25-én. MTI Fotó: Komka Péter
Mi-8 típusú helikopterrel emelik helyére az új, négyüléses felvonó elemeit a mátraszentistváni síparkban 2017. október 25-én. MTI Fotó: Komka Péter
A hosszú hétvége szeles időjárása lecsillapodott, így szerdán ideális feltételek között került sor a látványos és nehéz műveletre. A külföldi síterepeken már megszokott módszerrel, helikopter segítségével tették helyükre az új lift tartóoszlopait.

Ezt a módszert legtöbbször akkor alkalmazzák, ha az oszlopok más módon nehezen megközelíthető helyre kerülnek. A Síparkban a legalsó oszlopot darus kocsival, a többi ötöt helikopterrel vitték a helyszínre.

MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter
Az idén körülbelül 800 millió forintot költenek fejlesztésekre a Síparkban, ennek egyik része az új, négyszemélyes ülőlift megépítése. A lift érdekessége, hogy ezúttal nem egy máshol leszerelt, használt ülőlift kerül Mátraszentistvánba, hanem egy vadonatúj.

A lift mellett további fejlesztések is zajlanak a Síparkban, ezek ismertetésére még a szezon előtt visszatérünk.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselőjének beszámolója
KOMMENTEK
S Attila | 2017.10.27. 20:14
Szuper!

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.