Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mátraszentistván: helikopterrel emelték be a liftoszlopokat

2017.10.27. Bata Attila

Ezen a héten fontos fejezetéhez érkezett a mátraszentistváni Síparkban zajló új ülőlift építkezése. Szerencsére az időjárás is partner volt a munkálatoknál, így a Szlovákiából érkezett helikopter a helyére tudta emelni az új lift oszlopait. A liftet már az idén használhatja a nagyközönség.
Mi-8 típusú helikopterrel emelik helyére az új, négyüléses felvonó elemeit a mátraszentistváni síparkban 2017. október 25-én. MTI Fotó: Komka Péter
Mi-8 típusú helikopterrel emelik helyére az új, négyüléses felvonó elemeit a mátraszentistváni síparkban 2017. október 25-én. MTI Fotó: Komka Péter
A hosszú hétvége szeles időjárása lecsillapodott, így szerdán ideális feltételek között került sor a látványos és nehéz műveletre. A külföldi síterepeken már megszokott módszerrel, helikopter segítségével tették helyükre az új lift tartóoszlopait.

Ezt a módszert legtöbbször akkor alkalmazzák, ha az oszlopok más módon nehezen megközelíthető helyre kerülnek. A Síparkban a legalsó oszlopot darus kocsival, a többi ötöt helikopterrel vitték a helyszínre.

MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter
Az idén körülbelül 800 millió forintot költenek fejlesztésekre a Síparkban, ennek egyik része az új, négyszemélyes ülőlift megépítése. A lift érdekessége, hogy ezúttal nem egy máshol leszerelt, használt ülőlift kerül Mátraszentistvánba, hanem egy vadonatúj.

A lift mellett további fejlesztések is zajlanak a Síparkban, ezek ismertetésére még a szezon előtt visszatérünk.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselőjének beszámolója
KOMMENTEK
S Attila | 2017.10.27. 20:14
Szuper!

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.