Menü ≡

Újabb megaterep: Zermatt és Monterosa együtt?

2014.09.24. | Frissítve: 2014.09.25. | Szerző: Bata Attila
Egyelőre még csak arról szólnak a hírek, hogy hamarosan elkészülhetnek a tervek az egyik legismertebb európai síterep Zermatt/Cervinia és az olasz oldalon található Monterosa sírégió összekapcsolására. Ha ez összejön, akkor a világ egyik legnagyobb síterepe jöhetne létre.
h i r d e t é s
A héten az olasz La Stampa munkatársai láttak olyan terveket, amely a fent említett sírégiók összekapcsolásáról szólnak egy új lift építésével. Az olaszok szerint a tervek még nem véglegesek, ezeket majd az év vége felé fogják benyújtani az illetékes szervek felé.

Bár a tavalyi mérésháborúk óta a pontos pályakilométerekkel óvatosan kell bánni, az biztos, hogy a világ egyik legnagyobb pályarendszerre jönne létre, 530 kilométernyi pályával.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tervek szerint a közös svájci-olasz síterep, Zermatt és Cervinia, és az olasz oldalon található Monterosa Ski három völgye közötti kapcsolathoz egy természetvédelmi területen, Val d'Ayas közelében kellene egy liftet építeni. A körülbelül 8 km hosszú lift Cervinia és Champoluc síterepei között létesítene kapcsolatot. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a tervnek már számos ellenzője és támogatója akadt.

Az érintett felek, a síterepek, egyelőre nem kommentálták a pletykákat.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »