Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavinabalesetben meghalt a neves svéd freerider

Matilda Rapaport július 18-án vesztette életét

2016.07.19. sielok.hu

Matilda Rapaport svéd freeride sízőt múlt hét csütörtökön sodorta el egy lavina Chilében. Egy reklámfilm forgatása közben érte a végzetes baleset. A helyszínről másfél órán belül kórházba szállították, de nem ébredt fel a mesterséges kómából. Az eredményes versenyző mindössze 30 éves volt.
Matilda Rapaport Stockholmban született és Are síterepén kezdett el komolyabban foglalkozni a téli sportokkal. Freeride versenyzőként szép sikereket ért el, a Freeride World Tour ranglistáján a 4. helyen szerepel.

Matilda Rapaport bemutatkozó filmje az Engelberg Profiles című sorozatban
Egy magánvállalkozás keretében foglalkozott turizmussal, marketinggel és promóciós filmek készítésével is. Férjével, a szintén síversenyző Matias Hargin-nal három hónappal ezelőtt házasodtak össze és épp nászúton voltak Chilében. Az utazást összekötötték egy reklámfilmforgatással, ekkor történt a baleset.

A hírek szerint mintegy fél órát töltött a hótömeg alatt és mire a mentőegység tagjai megtalálták már végzetes oxigénhiány lépett fel nála és a gyors beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni a santiago-i kórház orvosai.

2016 márciusi szereplése az Alaska-i Freeride World Tour-on
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.