Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazás kezdődött Ausztriában, ma folytatódik

2016.03.01. Bata Attila

Az Olaszország felől érkező hatalmas havazás megtette a hatását a dél-ausztriai hegyekben is. Karintiában és Kelet-Tirolban 50-80 cm hó hullott hétfő estig. A havazás mától áttevődik az északi oldalra, így a Salzburg régióban és innen nyugatra akár 40 centiméter is összejöhet a meteorológiai tavasz első napján.
Az adriai ciklon szokás szerint meghozta a bőséges csapadékot az Osztrák-Alpok gerincétől délre található régióba. Közel 50 mm eső hullott például a 495 méter magasan található Villach városában. Fenn a hegyekben havazott, a hétfői webkamerákon nem sokat lehetett látni.

Obertilliach, Kelet-Tirol (Ivan Dessi Koko Dea / Facebook)
Obertilliach, Kelet-Tirol (Ivan Dessi Koko Dea / Facebook)
Nassfeld, Arnoldstein, Obertilliach, Turracher Höhe és Gerlitzen Alpe felhőben volt a nap jelentős részében. Nassfeld 55 cm friss havat írt tegnap reggel, ezzel együtt már 230 centis a hóréteg a síterep tetején. Ennél egy kicsivel több jutott a kelet-tiroli Obertilliach síterepére, itt 70 cm friss hóról érkezett jelentés. A havazásból egy kevés jutott még a stájer terepekre is, sőt egészen Semmeringig jutottak el a hófelhők.

Obertilliach, Kelet-Tirol (Hannes Wurzer / Facebook)
Obertilliach, Kelet-Tirol (Hannes Wurzer / Facebook)
Kedden fokozatosan megszűnik a havazás a déli régiókban, ezzel szemben az északi oldal várhatja a havat. Ma Salzburgtól nyugatra várnak havazást, 20-40 centiméter hóval holnap reggelig. Az előrejelzések szerint elég alacsonyra kerül a hóhatár (400-700 m), akár Salzburg városában (424 méter) is összefüggő hóréteg maradhat, erre egész februárban nem volt példa.

Grossglockner Hochalpenstrasse webkamera
Grossglockner Hochalpenstrasse webkamera
Szerdán kisebb szünet következik a havazásban, majd csütörtökre várható a következő adag, az északi és a déli oldalon is egyaránt.
Nassfeld / Facebook
Nassfeld / Facebook
Nassfeld / webkamera
Nassfeld / webkamera
Turracher Höhe (Kép: Merza Péter)
Turracher Höhe (Kép: Merza Péter)
KOMMENTEK
tibor76 | 2016.03.01. 07:51
A Grossglockner inkább Alpenstrasse.

Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.