Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon a Dolomitokban

2023.11.13. Bata Attila

Jóval korábban, két héttel a tervezett szezonkezdet előtt már szombaton beindították az első sífelvonót az olaszországi Dolomitok sírégióban. Az elmúlt időszakban rengeteg hó hullott az olasz hegyekben, jórészt ennek is köszönhető az előrehozott szezonkezdet.
Az első napon
Az első napon
Szokás szerint idén is a Cortina d’Ampezzohoz tartozó, a Falzarego-hágó melletti Col Gallina négyszemélyes ülőlift beindítása nyitotta meg a szezont. Az eredetileg november 25-re tervezett nyitást először november 18-ra, majd november 11-re hozták elő, köszönhetően az utóbbi időszak jelentős havazásainak.

A síelési iránti vágy nem csökkent. A reggeli nyitásnál már 400-an várakoztak a felvonónál, majd az egész nap kitartó gyönyörű időben kb. háromezren érkeztek a pályára.
Az első napon
Meglepetésre ma újabb sílifteket és pályákat nyitnak meg a Dolomitokban, a 3 Zinnen (Cime) részen. Itt a Kreuzberg húzólifteket indítják be, amelyekkel a Marc Giraldelli és Kreuzberg nevű pályákat lehet elérni.

Mindkét helyen még csak rövidebb szakaszokon lehet csúszni, a többi pálya nyitására december elejéig várni kell majd.
3 Zinnen Dolomites: nyitás előtt
3 Zinnen Dolomites: nyitás előtt
A héten további olasz síterepek is megnyitnak majd.

A Dolomitok az idén is hatalmas összeget, 100 millió eurót költött fejlesztésekre, az erről szóló írásunk már elkészült, hamarosan publikáljuk. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.