Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon Észak-Amerikában is!

2024.10.28. Bata Attila

Újabb országokkal bővült a lista az elmúlt héten, ahol megkezdődött az idei síszezon. Amerikában, ahol szabályos verseny folyik minden évben az elsőként megnyitó síterep címéért, az idén a Colorado állambeli Wolf Creek nyitott ki először – a nagyok közül.
Wolf Creek, USA az első nap
Wolf Creek, USA az első nap
Október 22-én megkezdődött a síszezon Coloradoban. Azért nem írok Amerikát, mert Ski Ward Massachusetts államban három nappal megelőzte őket. Igaz, itt a varázsszőnyeg mellett egy 100-200 méteres csíkot havaztak be a pozitív hőmérsékletben is működő hókészítő géppel. Tehát, nem egy kategória a kettő. Hiszen Wolf Creek 11 pályával, ülőliftekkel nyitott, és a pályák 30%-a már az első napon síelhető volt. Az időjárással is szerencséjük volt, a nyitás előtti napokban 60-70 cm hó hullott.
Wolf Creek nyitás előtt 2 nappal
Wolf Creek nyitás előtt 2 nappal
A coloradoi síterepek évtizedek óta komoly harcot vívnak azért, hogy melyikük kezdi meg elsőként a szezont. Ezek a síterepek nem gleccserek, de jelentős magasságban (3000 méter környékén) találhatók. Arapahoe Basin, Loveland, Keystone és Copper Mountain már rég beindította a hóágyúkat, de idén az állam déli részén található Wolf Creek vitte el az első helyet. Az elmúlt két évben, vagy másképpen mondva, az elmúlt 13 évből 11-ben Arapahoe Basin végzett az első helyen.
Copper Mountain, itt is havazott
Copper Mountain, itt is havazott
A jó hír, hogy jövő héten komoly havazást kaphatnak Észak-Amerikában a nyugati oldal síterepei. Először érkezhet jelentősebb mennyiségű hó idén Kaliforniába. Ez azt is jelenti, hogy folyamatosan kezdik meg a magasabban fekvő síterepek az idei szezont. A legfontosabb cél, hogy a Hálaadás (Thanksgiving) ünnepi hétvégéjére, november 28-ra, minél több helyen lehessen síelni.
Yeti, egy hosszú csikot havaztak be
Yeti, egy hosszú csikot havaztak be
Pénteken Japánban is kinyitott az első síterep. Szokás szerint idén is Snow Park Yeti volt az első, ahol szintén egy pozitív hőmérsékleten is működő hókészítő géppel gyártottak egy kilométernyi hosszú havas csíkot. A 2022-es szezonkezdetükről itt írtunk
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.