Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a szezon Norvégiában és Skóciában is

2013.11.10. Bata Attila

Újabb európai országok kerültek a fel a síelős térképre ezen a hétvégén. Mostantól már Norvégiában és Nagy-Britanniában (Skócia) is lehet szabadtéren síelni. Az elmúlt napok havazásainak köszönhetően kinyitott a skót CairnGorm és számos norvég síterep is.
Szépen havazott az elmúlt napokban a skót hegyekben. Az öt skót síterep közül CairnGorm már ki is nyitott szombaton. Egyelőre egy pálya, egy lift, de nulla fok alatti hőmérséklet és szép napsütés fogadta a skót síelőket.

Kép: CairnGorn / Facebook
Kép: CairnGorn / Facebook
Norvégiát is komolyabb havazás érte el az előző napokban. A jó időben jött 15-20 cm friss hó ideálisan keveredett a már 7-10 napja készítgetett műhóval, így a mostani hétvégén több síterep is meg tudta kezdeni a szezont.

Kép: Hemsedal / Facebook
Kép: Hemsedal / Facebook
Gaustablikk síterepe eredetileg október 26-ra tervezte a nyitás, de az enyhe időjárás közbeszólt. Most hétvégén sikerült kinyitniuk, így továbbra is szépen néz ki a síterep mérlege. Az előző 20 évben a mostani a 17. alkalom, hogy ők kezdték meg a szezont legelőször Norvégiában. Rajtuk kívül ismertebb norvég síterepek, mint pl. Hemsedal, Geilo vagy Kvitfjell is kinyitották a kapuikat.

Kép: Kvitfjell / Facebook
Kép: Kvitfjell / Facebook
KOMMENTEK
Fidosan | 2013.11.11. 13:01
Hát az a Skócia inkább csak papíron, Cairn csak hétvégére nyitott ki, akkor is csak fent a tetején egy halvány zöld pálya ami kb 600 méter...ráadásul felmelegedett plusz 3 ra még a hóágyúval sem tudnak most mit kezdeni.. bár ígérik a kemány telet....

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.