Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megnyílt Székesfehérvár első műanyag borítású sítanpályája

2022.03.23. sielok.hu

Hosszú várakozás után 2022. március 21-én átadták a fehérvári sítanpályát, az ApexSport Klubot, ahol ezentúl a gyerekek és felnőttek is megtanulhatják a síelés alapjait.
Apex Sport Klub | Kép: www.apex.ski
Apex Sport Klub | Kép: www.apex.ski
Az új sítanpálya Székesfehérváron, a Csucskai utcában található. A 80 méteres, felvonóval rendelkező tanpálya három fiatal síoktató vállalkozásában jött létre, amihez a magyar kormány az Aktív Magyarország programon keresztül 20 millió Ft-tal járult hozzá. Az Apex Sport Klub várhatóan a jövőben szeptembertől áprilisig üzemelteti majd a pályát.
A hétfői ünnepélyes átadás | Fotó: Apex Sport Klub
A hétfői ünnepélyes átadás | Fotó: Apex Sport Klub
A hétfői átadón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte, évek óta azon dolgoznak, hogy az aktív életmód, a rendszeres mozgás feltételeit megteremtsék hazánkban. Jelezte, hogy elindult például az Aktív települések program, melynek keretében futókörök, bringaparkok, műjégpályák épülnek országszerte, illetve támogatják mászótermek fejlesztését is. E programban indult el a sítanpálya építések támogatása, amiből a miskolcit már átadták, a következő pedig Székesfehérváron nyílt.
Novemberben készült el jelentős földmunkával a sídomb. | Fotó: Apex Sport Klub
Novemberben készült el jelentős földmunkával a sídomb. | Fotó: Apex Sport Klub
KOMMENTEK
Sansovino | 2022.03.23. 21:39
Hol is van az a miskolci? Mert kerestem, de a csukott kapun belülre már nem jutottunk. Igaz itt mindig ilyen sz*r volt a helyzet ha sízésről lett volna szó.
Remélem az egy másik világ lesz, mert Fehérvárról csak jó tapasztalataink vannak. Hát hajrá! ☺
admin2 | 2022.03.24. 09:13
A miskolci síiskola elérhetőségei: https://sielok.hu/sioktatas/siiskol...a/miskolci-farkasok/
minerel | 2022.03.24. 12:27
Szomorú, hogy a Fehérvártól nem messze lévő Bodajkot hagyják pusztulni és építenek inkább egy új dombot :-(
M61021 | 2022.03.25. 17:12
Hát minden sípálya leépülése szomorú, ez igaz. Viszont ha Fehérvári vagy, hova jársz könnyebben síoktatásra Bodajkra, vagy a Csucskai utcába? Budapesten is a Normafa elhanyagolva, meg hó sincs, de virágzik vagy egy tucat műanyag tanpálya. Legutóbb káposztásmegyeren is belebotlottam egybe. Sajnos a műanyag pályák csak oktatásra jók, itthon nem látom, hogy bárhol igazi örömsízésre használná őket bárki. Vagy egyáltalán az utcáról be lehet menni valahova csúszni egy pár órát, oktatás nélkül? Ez a fehérvári tanpálya a síszimulátornak jelenthet némi konkurenciát, bár az is kicsit másra való. Csodálkozom, hogy eddig nem volt ott még műanyag pálya. A vidéki városok ennyire rosszul állnak műanyag lejtőkkel? A 80-as években az azóta szintén enyésző Tatabánya Csákányospusztai pályán kiraktuk az egyik pályát félig a városban gyártott műanyag pályával, de arra nem emlékszem, hogy ott bárki lecsúszott-e rajta valaha is. Évek után arra járva, csak úgy ropogott a fűben elbújt sípálya a talpunk alatt. Az nem tanpályának készült, meredek részre raktuk.
bg13 | 2022.03.27. 13:06
Mint régebbi fehérvári síelő, örülök is meg nem is. Örülök, mert minden sportra és oktatásra költött pénz a legjobb befektetés egy településnek. Nem örülök, mert úgy látom a szalagvágás és a "nagyon nagyon" fontos személyek meghívása az átadásra inkább "Bástya elvtársira" sikeredett ebben a fontos időszakban... :P :q :( . Szorgos népünk győzni fog... Téii (műanyag:) Olimpiát Magyarországnak és Fehérvárnak, az alpesi-móri árok végében...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.