Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Megújult Bánkúton a síklub turistaháza

2020.06.19. | Szerző: MTI
Jelentős, több mint 46 millió forintos kormányzati beruházással újult meg a Bükkben a Bánkúti Sí Klub turistaháza, a pénzből egy hótaposógépet is vásároltak.
A létesítmény pénteki átadásán Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta: a kormányzat célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közzé tartozzon. Mint mondta: az élhetőségbe nagyon sok minden beletartozik, az is, hogy mindennapjainkat hogyan éljük, a szabadnapjainkat hogyan töltjük, a megfelelő feltételeket ehhez meg kell teremteni, ezek közzé tartoznak a turistaházak is.

Hozzátette: 2010 óta több mint százhúsz turistaház újult meg az országban, ezekre most már sokkal inkább a szép, tiszta, nagy fürdőszobás apartmanok a jellemzők, ahová szívesen mennek a turisták, a kirándulók.

Révész Máriusz azt is mondta: Bánkút ennek és a következő beruházásoknak köszönhetően "fantasztikus" síparadicsommá válhat.

Az ország arra törekszik, hogy versenyképes legyen Szlovákia és Ausztria turistaházaival. Bánkút feliratkozott erre a listára - mondta.

Az átadáson - amelyen jelen volt Hubay György és Csöbör Katalin Miskolc két fideszes országgyűlési képviselője - Gramantik Csaba, a síklub elnöke elmondta: 1919. decemberében a Magyar Természetjáró Egylet felvidéki osztályainak kongresszusán, Pallavicini Alfonz Károly őrgróf átengedett 1045 négyszögöl területet turistamenedékház építésének céljára a Diósgyőri Egyesületnek, a turistaforgalom és a télisportok beindulása ekkor kezdődött a Bükk-fennsíkon.

Bánkúton Miskolc és Eger közelsége, valamint a magyar viszonylatban kiválónak mondható hóviszonyok miatt, igen élénk télisportbázis alakult ki.

Az épület mostani átalakításával, felújításával négy saját fürdővel rendelkező, igényesen bútorozott szobát alakítottak ki húsz vendégnek, az elavult gépészeti és villamos hálózatot lecserélték, a tetőszerkezetet és a sérült homlokzatot felújították, a téli szezonban megnövekedett vendégforgalom kiszolgálása érdekében külső büfét is létesítettek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A sípályák "hóminősége" is megváltozik a következő idényre, a projekt keretében egy korszerű, Prinoth Leitwolf típusú hótaposógépet is vásároltak. A vendégéjszakák tekintetében kimagasló növekedésre számít a síklub.
2020.06.22. 16:15:47 arsenal
Fantasztikus síparadicsom lesz, ha a következő télen le fog esni a hó, lehet nézegetni az új ratrakot majd a garázsban.
2020.06.22. 21:04:40 Kis Kovi
Egy motor versenypályára 65 milliárdot költenek (amit pár tucat ember használ környezetpusztító üzemmódban), addig ezeken a "területeken" szötymörgés van, pedig nemcsak téli sportok szempontjából lehetne hasznos beruházásokat eszközölni a hegyekben.

Számos hasonló beruházás vonzaná az embereket a természetbe egy kicsit mozogni, egészségesebben élni, amelyekhez még hatalmas hegyek sem szükségeltetnek:

https://www.saalbach.com/en/service.../infrastructure/motor-ski...
2020.06.22. 21:34:16 Tobzoska
például a hülye 65 milliárdos versenypálya árának a töredékéből vissza lehetne építeni a Szalajka völgyból a siklópályás kisvasutat is Bánkútig (bár úgy tudom, az soha nem volt közforgalmú erdei vasút), hogy ne csak a parasztok tudjanak feljutni e terepjárójukkal a fennsíkra, hanem környezetbarát módon is meg lehessen közelíteni. Továbbá nem csak fideszes képviselőket kellene meghívni ilyen átadó ünnepségekre. Elvégre Magyarország mindannyiunké, nem csak a fideszeseké.
2020.06.25. 12:02:00 M61021
A hó szerintem szükségesebb kelléke a sípályának, mint a szállás. Előbb havat kéne biztosítani.
2020.06.27. 22:20:08 stelvio
Úgy látom, ha csak a kommentelőkön múlna, nem épülne semmi.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »