Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Météo France két méter havat jósol erre a hétre

2016.11.21. Bata Attila

Az Alpok dél-nyugati részét komoly mennyiségű csapadék érheti ezen a héten. Az alsóbb részeken sajnos ez inkább hatalmas esőzéseket és áradásokat fog okozni, a hegyekben azonban tekintélyes mennyiségű havazás is összejöhet a francia meteorológiai intézet előrejelzése szerint.
Az Alpok gerincének a déli oldala, és ezen belül a hegység nyugati része számíthat sok csapadékra a héten. A hegyekben, körülbelül 1700 méter felett már havazni fog. A nagyobb mennyiséget 2000-2300 méter felett várják. Ahogy a képen is látható, az érintett területekre narancsszínű riasztást adtak ki.

A kiadott figyelmeztetés
A kiadott figyelmeztetés
Markáns különbség alakulhat ki az Alpok északi és déli oldala között. Az északi oldal völgyeiben főnhatás érvényesülhet, így ezen az oldalon akár 10 fokkal is melegebb lehet, mint a déli oldalon.

A havazás két hullámban érkezik. Az első már el is kezdődött és holnapra véget is ér. A második havazás várhatóan szerdán és csütörtökön érkezik meg Dél-Franciaországba. A havazásból természetesen jut majd a közeli olasz és svájci hegyekbe is.

Svájc középső és déli részén 2500 méter felett ma estig 30-50 cm hó hullott. Holnapig további 50-80 cm várható, főleg Ticino (Tessin) kanton számíthat sok hóra.

Fontos hozzátenni, hogy a csapadékot nagyon erős széllökések kísérik, amely gondokat okozhat a közlekedésben, vagy a már üzemelő síterepeken az ülőlifteket akár le is kell majd állítani.

Az előrejelzések sajátossága, hogy a céldátumhoz közeledve a jelzett hómennyiség mindig csökken. Valószínűleg ebben az esetben sem teljesen reális a két méter, de egy feleekkora havazás is ritkaságszámba menne novemberben.
KOMMENTEK
Stani | 2016.11.21. 18:49
már 70 cm leesett helyenként és még min 200 cm-t várnak a magashegységi részeken, ellenben 2000 m alatt elég nagy áradások lesznek. Az egész mediterrán térségben igen csapadékos ez a hét + a Déli Alpokban.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.