Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: egy méter friss hó!

2016.01.17. Stánicz Balázs

Végre tél! A január eddig eléggé télies arcát mutatja, bár igazán a héten erősített bele sok-sok friss hóval. Először a hét elején esett nagyobb mennyiségű hó, majd péntektől kisebb-nagyobb megszakításokkal szakad az osztrák hegyekben.
Az Északi Alpokban napok óta szakad a hó, Vorarlbergtől Salzburgon keresztül egészen Alsó-Ausztriáig hull a fehér pelyhes. Vasárnap reggelig az elmúlt 48 óra alatt 40-70 cm friss hó esett a salzburgi hegyekben (elsősorban az un. „Nordstau” részeken). Az említett térségekben hétfő reggelig további 20-30 cm friss hó várható, azaz összesen egy méter friss hó három nap leforgása alatt. Stájerország északabbi részein a salzburgihoz hasonló mennyiségek jöttek le.
Saalbachban már napokkal ezelőtt is sok hó volt
A nagy hó lavinaveszéllyel is együtt jár, pályákon kívül magas, 3-4-es lavinaveszély van érvényben. A hegyi mentőszolgálat a fahatár feletti hegyoldalakon a sítúrázást és mélyhó síelést nem ajánlja. Igazi téli táj fogadja a síelőket az Alpok északi oldalán, ugyanakkor a déli oldalon továbbra sem rózsás a helyzet. Egyrészt a hét eleji havazás helyenként magas hóhatárral (Karavankákban 1800 méterig az eső esett), másrészt a mostani főn szél teszi próbára az ottani síterepeket.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.