Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres hó Horvátországban, a tengernél is havazott

2018.02.15. Bata Attila

A mediterrán ciklon nemcsak Magyarországon, hanem déli szomszédjainknál is havat hozott. Horvátországban a hegyekben már majdnem két méter vastag a hó. Tegnapra a Zágráb melletti Sljeme síterepén 40 cm hó hullott, meg is akadt a síelni vágyók forgalma a hegyre az útviszonyok miatt.
Kép: Drazen Zaputil‎
Kép: Drazen Zaputil‎
A havazás legnagyobb nyertese a Gorski Kotar (a horvát Hegyvidék) régió, ahonnan a lenti képek többsége is származik. Különösen a Fiumétól 30 km-re keletre, az A6-os autópálya mellett található Delnice településről (705 m) érkeztek havas képek.

Delnice
A Horvát Meteorológiai Intézet legmagasabban fekvő mérőállomásán (Zavizan, 1594 m) hétfőn még 198 cm havat mértek, és érdekesség, hogy a hatalmas hóvihar lefújta a havat és tegnap estére már csak 191 centimétert mutatott a mérce. Egyébként hétfőn volt az idei szezonban a 100. napja, hogy hó volt a hegyen.
Cres (Kép: Marko Velčić)
Cres (Kép: Marko Velčić)
A havazás a tengerpartra és a szigetekre is eljutott. A műholdképeken is az látszik, ami a lenti képeken. Havas Cres szigete, főleg annak a második legmagasabb pontja, a 639 méter Sisu, ahonnan csodás a kilátás a tengerre. 
Kép: Valter Crnković
Kép: Valter Crnković
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.