Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres hó esett a Salzburgi síterepeken

2012.12.12. Stánicz Balázs

Méteres hó esett a Salzburgi síterepeken Az elmúlt napokban jelentős hómennyiség esett le az Alpok északi részén, így Salzburg tartomány síterepein is. A hétvégén szinte már minden tartománybeli síparadicsomban lehetett síelni, a hóviszonyok mindenhol fantasztikusak.

Átmeneti fennakadások a közlekedésben

Pont jókor jött a havazás, december hidegen és havasan kezdődött Ausztriában, és a folytatás is hasonlóan alakult. Bár kezdetben még kevesebb természetes hóval, azonban a hétvégén és az elmúlt napokban többször jelentősebb mennyiségű hó hullott, így jó néhány síterepen már elérte vagy túllépte a hóvastagság az egy métert. A nagy havazásból csupán a lungaui sípályák maradtak ki, ide már nem jutottak el a hófelhők. Az elmúlt napok havazásai kisebbfajta káoszt okoztak a közlekedésben, az A10-es autópályán egy órás dugó alakult ki Salzburg város irányába, a schladmingi főúton Radstadt felé a lejegesedett úton több baleset is történt, ami fennakadásokat okozott a közlekedésben.

Helyenként egy méter friss hó

Az igazi nagy havazás hétfőre virradóra érte el a tartományt, 20-40 cm friss hóval örvendeztetve meg a téli sportok szerelmeseit, kedd reggelre megközelítőleg ugyanennyi friss hóval gyarapodott a hóréteg, majd tovább havazott. Az északi vidékeken kedd napközben 20-25 cm, délebbre 10 cm esett.

Szépen hízik a hótakaró a sípályákon

A legtöbb hó az északi hegyvonulatokban hullott; Hochkönig, Tennengebirge, Steinbergen profitáltak a leginkább. Loferban és Obertauernen kedd délelőtti mérések alapján 110 cm vastagságú a hótakaró. Saalbachban és Fieberbrunnban közel egy métert mérnek a hegyen, Hochkönig, Zell am See, Zauchensee, Gastein, Wagrain és Flachau síközpontjaiban 80 cm körüli a hóvastagság. A régióban az éllovas a kapruni gleccser, ahol immáron 220 cm-t mutatnak a hómércék.

Mínusz 15 fok napközben

A hófelhők továbbállnak és utat engednek a napsütésnek és vele együtt a zimankónak. Az elkövetkezendő két napon, azaz szerdán és csütörtökön 2000 méteren -15 fok körüli értékekkel számolhatunk napközben, hideg lesz a völgyekben is; reggelente több téli üdülőhelyen is -10 fok alá csökkenhet a hőmérő higanyszála.
KOMMENTEK
afuchs007 | 2012.12.12. 08:57
Skiwelt 105 cm ...
netgo97 | 2012.12.12. 15:50
az szép
Rera | 2012.12.12. 16:51
...és mindjárt síelünk is ott! :-)
apion | 2012.12.13. 09:07
Remélem ez a hómennyiség az egy hónap múlva esedékes leogangi síelésünkig is megmarad ill. még fokozódni fog.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.