Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres hó esett a Salzburgi síterepeken

2012.12.12. Stánicz Balázs

Méteres hó esett a Salzburgi síterepeken Az elmúlt napokban jelentős hómennyiség esett le az Alpok északi részén, így Salzburg tartomány síterepein is. A hétvégén szinte már minden tartománybeli síparadicsomban lehetett síelni, a hóviszonyok mindenhol fantasztikusak.

Átmeneti fennakadások a közlekedésben

Pont jókor jött a havazás, december hidegen és havasan kezdődött Ausztriában, és a folytatás is hasonlóan alakult. Bár kezdetben még kevesebb természetes hóval, azonban a hétvégén és az elmúlt napokban többször jelentősebb mennyiségű hó hullott, így jó néhány síterepen már elérte vagy túllépte a hóvastagság az egy métert. A nagy havazásból csupán a lungaui sípályák maradtak ki, ide már nem jutottak el a hófelhők. Az elmúlt napok havazásai kisebbfajta káoszt okoztak a közlekedésben, az A10-es autópályán egy órás dugó alakult ki Salzburg város irányába, a schladmingi főúton Radstadt felé a lejegesedett úton több baleset is történt, ami fennakadásokat okozott a közlekedésben.

Helyenként egy méter friss hó

Az igazi nagy havazás hétfőre virradóra érte el a tartományt, 20-40 cm friss hóval örvendeztetve meg a téli sportok szerelmeseit, kedd reggelre megközelítőleg ugyanennyi friss hóval gyarapodott a hóréteg, majd tovább havazott. Az északi vidékeken kedd napközben 20-25 cm, délebbre 10 cm esett.

Szépen hízik a hótakaró a sípályákon

A legtöbb hó az északi hegyvonulatokban hullott; Hochkönig, Tennengebirge, Steinbergen profitáltak a leginkább. Loferban és Obertauernen kedd délelőtti mérések alapján 110 cm vastagságú a hótakaró. Saalbachban és Fieberbrunnban közel egy métert mérnek a hegyen, Hochkönig, Zell am See, Zauchensee, Gastein, Wagrain és Flachau síközpontjaiban 80 cm körüli a hóvastagság. A régióban az éllovas a kapruni gleccser, ahol immáron 220 cm-t mutatnak a hómércék.

Mínusz 15 fok napközben

A hófelhők továbbállnak és utat engednek a napsütésnek és vele együtt a zimankónak. Az elkövetkezendő két napon, azaz szerdán és csütörtökön 2000 méteren -15 fok körüli értékekkel számolhatunk napközben, hideg lesz a völgyekben is; reggelente több téli üdülőhelyen is -10 fok alá csökkenhet a hőmérő higanyszála.
KOMMENTEK
afuchs007 | 2012.12.12. 08:57
Skiwelt 105 cm ...
netgo97 | 2012.12.12. 15:50
az szép
Rera | 2012.12.12. 16:51
...és mindjárt síelünk is ott! :-)
apion | 2012.12.13. 09:07
Remélem ez a hómennyiség az egy hónap múlva esedékes leogangi síelésünkig is megmarad ill. még fokozódni fog.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.