Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres hó esett Törökországban

2015.12.06. Stánicz Balázs

Miközben az Alpokban továbbra is hiánycikk a természetes hó, addig Törökországban az elmúlt napokban méteres hó esett a hegyekben. Havazott a Fekete-tengertől mindösszesen 30 km-re fekvő Artvin városában is.
Hol a hó? Vetődhet fel a kérdés, miközben az Alpok alacsonyabb síterepeinek webkameráit nézegetjük. Nos, Törökországban! Az elmúlt napokban hatalmas havazás borította be Artvin tartomány hegyeit. A völgyekben is jó fél méter hó hullott, a magasabb helyeken a hóvastagság elérte, illetve meghaladta az egy métert.

Az ország északkeleti részén fekvő Artvin tartomány hagyományosan a leghavasabb török tartomány, sőt Európa leghavasabb régiójának egyike. Ennek az oka többek közt a Fekete-tenger közelségében keresendő. A tenger felett átkelő időjárási frontok valósággal megszívják magukat nedvességgel, amit végül a tengerparttól bő egy óra autózásra magasodó 2000-3000 méteres hegyekben kiadnak magukból, ilyenkor télen hó formájában. Talán nem véletlenül kedvelt helisí célpont a környék. Mielőtt útnak indulnánk, a tartományban említésre méltó síterep nincs, bár helisíelni lehet, igaz jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy egyhetes élményért, aminek ára 5000 euró.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.