Menü ≡

Miklós Edit hétvégén megkezdi a versenyszezont

2015.12.03. | Szerző: Bata Attila
A hétvégétől végre már magyar versenyzőért is lehet izgulni a síelés legmagasabb osztályában, az alpesi világkupa futamokban. December 4-6. között Miklós Edit számára is megkezdődik a 2015/2016-os versenyszezon: a kanadai Lake Louise-ban rendezendő futamon áll idén először rajthoz az olimpiai hetedik helyezett síző.
h i r d e t é s
Pénteken és szombaton este háromnegyed kilenckor kell leülni a tévé elé (Eurosport), hogy idén először láthassuk Miklós Editet lesikló versenyen. Az első versenyt megelőző időszakban az amerikai Copper Mountain-ben készült válogatott sportolónk. Copper Mountain a lehető legjobb választás a lesiklónak novemberben, itt lehet ilyenkor a legjobban készülni.

A déli féltekén már véget ért a tél, Európában még csak a gleccseren lehetett síelni. Copper Mouintain-ben, az amerikai válogatott edzőtáborában lehet ebben az időszakban a leghosszabb pályákat síelni, amely fontos a lesiklásban. Miklós Edit azt nyilatkozta, hogy nagyszerű két hetet töltött ebben az edzőtáborban.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az új szezont ismét nagy várakozás előzi meg, hiszen új stábbal, új edzővel vág neki az idei szezonnak a legjobb magyar síelő. Az új évad Kanadában indul válogatott versenyzőnk számára, december 4-5-én, pénteken és szombaton lesiklásban, vasárnap (december 6.) szuper óriás-műlesiklásban áll rajthoz.

"Kifejezetten mozgalmas volt az elmúlt néhány hónap, de a java csak most jön, ugyanis a felkészülés a célegyenesbe ért. A munka nagy részét Ausztriában végeztük, de Chilében is edzőtáboroztunk, Lake Louise előtt pedig az amerikai Copper Mountain-ben edzettünk. Úgy gondolom, hogy remekül sikerült a felkészülésünk, amely során alapvetően a kanyartechnikámon és a rajt utáni sebességnövelésen dolgoztunk leginkább" - mondta el Miklós Edit a versenyt megelőzően. "Bízom benne, hogy az előző szezonbéli eredményeimet idén sikerül túlszárnyalnom, legfőbb célom, hogy még több dobogós helyezést érjek el lesiklásban és rendszeresen a pontszerzők között legyek szuperóriás-műlesiklásban" - tette hozzá.

Lake Louis-i világkupa hétvége menetrendje:
  • 2015. december 4. péntek, 20:45 (női lesiklás)
  • 2015. december 5. szombat, 20:45 (női lesiklás)
  • 2015. december 6. vasárnap, 19:00 (női szuper óriás-műlesiklás)
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »