Menü ≡

Miklós Edit harmadik helyén ámul a sívilág

2015.01.24. | Szerző: Bata Attila
A magyar sísport legnagyobb sikerét érte el Miklós Edit ma azzal, hogy harmadik helyen végzett a világkupa sorozat St. Moritz-i lesiklásában. Korábban egyetlen magyar sportoló sem ért el ilyen jó eredményt a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) által rendezett rangos sorozatban.
h i r d e t é s
„Hihetetlen érzés harmadiknak lenni! Tetszett a pálya, élveztem a menetet. Összességében jól sikerült a csúszásom, gyors volt a léc, jó volt a pozícióm, és ezzel sokat nyertem. A pálya felső részében sikerült jól teljesítenem. Aztán az alsó felében veszítettem az időmből, de aránylag a meredek részt is jól megoldottam. A kiváló kezdet a pálya első felében elegendő volt a 3. helyezéshez. Nem gondoltam, hogy összejön, de hittem magamban, és sikerült. Nagyon boldog vagyok!" - nyilatkozta Miklós Edit a verseny után a Magyar Sí Szövetség honlapjának.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A külföldi hírek, kivétel nélkül, kiemelik, hogy ez a magyar síelés és Miklós Edit első dobogós helyezése a világkupa sorozatban. Az olasz FantaSki arról ír, hogy Edit volt a nap meglepetése, sokáig vezetett, az eredményét annak köszönheti, hogy a felső szakaszon nagyon jó nyomvonalat választott.

Az alpesi versenyekkel foglalkozó ismert svájci honlap is interjút készített Edittel. Arra a kérdésre, hogy itt már tavaly is jól szerepelt, úgy látszik, fekszik neki a svájci hó, Edit azzal kezdte az interjút, hogy a svájci levegő jót tesz neki. Ezután arról beszélt, hogy büszke magára, bár ez az eredmény még őt is meglepte, főleg, hogy sérülése után még mindig sínnel a kezén versenyzett. A riporter a magyar síelési lehetőségekről is érdeklődik, itt szóba került Eplény is. Az interjú mellett a honlap bővebben is ír Edit eddigi pályafutásáról.

Az osztrák közszolgálati adó, az ORF, „alacsonyan repülő” (Tieffliegerin) Miklós Editről ír. A harmadik helyezett Miklós Edit sugárzott örömében a dobogón. Edit verseny utáni nyilatkozatában megemlítette: „Számomra ez egyszerűen hihetetlen, bár már voltak korábban is jó versenyeim”. Itt emlékezhetünk a szocsi olimpiai hetedik helyre és a tavaly Crans Montana-i világkupa ötödik helyére. „A nagy szél miatt megpróbáltam alacsonyan repülni (szerk. vélhetően laposakat ugrani) és hagytam csúszni a léceket.”

Természetesen a román sajtó megemlíti, hogy Edit 2010-ig román színekben versenyzett. A helyi hírügynökség úgy fogalmaz, hogy „Edit történelmet írt Magyarország számára”.

A svédek is a nap meglepetésének tarják Editet. Bár csak egy svéd versenyző indult, aki végül a 10. lett, azt mégis a címben emelik ki, hogy meglepetésre egy magyar versenyző előzte meg Kajsa Klinget. Sőt, Edit fényképével indul az összefoglaló!

A kanadai sajtó kiemeli, hogy ez Magyarország első dobogós helyezése a világkupa 48 éves történetében.

A fényképeket ebből a videóból ollóztuk ki.
2015.01.24. 21:36:59 spyder0077
Hihetetlen teljesítmény!!!!
A magyar sísport legnagyobb sikere!
Történelmi pillanatok ezek!!!
Őszintén gratulálunk neki...hasonló sikereket kívánunk neki a folytatásban...!
A szegényes Romániából jön egy fiatal,tehetséges nő aki óriási akaraterővel,tenni akarással és kitartással felküzdi magát a világ legjobbjai közé!!!
...hírnevet szerezve kis hazánknak!
...de hol vannak a férfi síelőink?
2015.01.24. 22:40:45 Szkíta1
ÓRIÁSI!
2015.01.24. 22:57:13 nyugiba
Csak így tovább!
2015.01.25. 00:18:54 WéberF
Sok munka, kitartás, akarat van az eredmény mögött! Megérdemli! WFeri
2015.01.25. 10:27:55 foldesjimko
Most már tétje is van és izgulhatunk is , ha leülünk síközvetítést nézni! Köszönjük, Edit!
2015.01.25. 13:47:40 Pucu
Itt a teljes csúszás :)
https://www.youtube.com/watch?v=Pjd...J2nt0SxI
2015.01.25. 17:43:28 Soma
Mennyivel más így síversenyt nézni, hogy van kiért izgulni. Ott üvöltöztem a TV előtt, és először örültem, hogy Vonn hibázott! Fantasztikus érzés volt, köszi Edit, Marci és a Többiek.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »