Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Milliós kártérítés az éjszakára liften hagyott potyautasnak

2012.11.11. Bata Attila

Milliós kártérítés az éjszakára liften hagyott potyautasnak Két évvel ezelőtt történt különös eset ért újabb fejezetéhez az olasz bíróságokon. Egy olasz férfi a liftek lezárása után osont fel egy kabinos liftre, majd a liftet leállították, és 14 órát (az egész éjszakát) volt kénytelen a liftben tölteni. A biztosító társaság 9000 eurós kárpótlást fizetett neki, ha eláll a további pereskedéstől.
Az egész 2011 januárjában kezdődött, amikor a dél-tiroli Dolomitok hegység egyik síterepén (Seiser Alm) egy 57 éves Val Gardena-i szállodai recepciós „valahogy” este hat körül a kabinos liftbe került. Az üzemeltetők a liftet hat órakor leállították, a szerencsétlenül járt olasz pedig ott lebegett egy pár négyzetméteres kabinban 1900 méter magasságban, körülbelül 200 méterrel a föld felett.

Az éjszakát elmondása szerint azzal töltötte, hogy ébren maradjon, főleg tornázással a kabinban. Bár ebben a magasságban és ebben az időszakban általában elég hideg szokott lenni, szerencséjére ezúttal valamivel enyhébb volt az éjszaka. A liften felejtett recepciós másnap reggel szabadult ki, amikor újraindították a liftet.

Seiser Alm, talán ezen a liften ragadhatott
Seiser Alm, talán ezen a liften ragadhatott
Természetesen az ügyben itt is két dolgot kellett tisztázni, hogy kerülhetett valaki a kabinba, amikor már tilos volt a beszállás, és mennyire felelős a lifttársaság abban, hogy nem vették észre, hogy valaki a kabinban maradt éjszakára. A recepciós pert akart indítani a lifttársaság ellen, klausztrofóbiás hajlamaira hivatkozva és kárpótlásért az elszenvedett éjszaka miatt. A lifttársaság azzal érvelt, hogy az olasz teljesen illegálisan surrant be a liftre. Egyrészt a jelzett üzemidő után, másrészt érvényes jegy nélkül szállt be a gondolába.

Az ügy talán megoldódott. A férfi elfogadta a biztosítótársaság 9000 eurós (kb. 2,6 millió forint) kártérítését, és ezzel elállt a további pereskedéstől. A lifttársaság ügyvéde nem értett egyet a biztosító lépésével, határozottan tiltakozott a kárpótlás kifizetése ellen, sőt azt fontolgatják, hogy ők perlik be a kabinban ragadt férfit, hiszen a lifttársaság elleni vádaskodásaival komoly erkölcsi károkat okozott a síterepnek, a sajtóban megjelent nyilatkozatai negatív színben tüntették fel az olasz síparadicsomot.

KOMMENTEK

Szállástipp
Cesa Vedla apartmanok
A Cesa Vedla apartmanok egy kis faluban, Bullaban találhatóak, kb. 5 km-re Val Gardena legközelebbi, 1-es jelölésű kabinos felvonójától. A házban két, alpesi stílusban, de modernül felszerelt apartman található, melyek akár egybe is nyithatóak! Vezeték nélküli internet, parkolás, és háziállat is vihető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.