Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mindenkit vár a megújult eplényi Síaréna

2012.12.28. Intersport Síaréna

Mindenkit vár a megújult eplényi Síaréna Eplényben két hete kezdődött el a síszezon, és már tesztelik a síelők a fejlesztéseket. Érdemes az ünnepek között is ellátogatni a Síarénába, mert a hó kiváló, nincs tömeg a pályákon és sorban állni sem kell.
Az eplényi síterepen egy átfogó, több, mint 95 pontos fejlesztési programot vittek véghez az idén. A fejlesztéseknek köszönhetően a Nordica Síaréna teljesen megújult és nagyszerűbb élményt nyújt, mint valaha. Már sokan kipróbálták és nagyon elégedettek voltak az új Eplénnyel.

A megújulást a parkolóba megérkezéskor tapasztaljuk először. 1100 új parkolóhelyet alakítottak ki, és kifejlesztették a 80 méterre a pályától való kiszállás rendszerét. Az új „P+K” azaz „praktikus és kényelmes” parkolási rendszer rászolgál a nevére, segítségével a lehető legjobban megközelíthetjük autónkkal a pályákat, akkor is, ha a közvetlen közelükben levő parkolók már megteltek.

Ha beszereztük az új, dekoratív chipkártyákat, akkor neki is vághatunk a megújult pályarendszernek. Idén több új sípályát is készítettek, valamint a meglevőket és az átcsúszókat kiszélesítették, a biztonságot és a kezdőbarát kialakítást szem előtt tartva.

Kisgyermekkel is bátran mehetünk Eplénybe, ha pedig még nem tud a kicsi síelni, akkor a szakképzett, és tapasztalt oktatók kezében hamar megtanul. Családosan is több napra kínál élményekkel teli kikapcsolódást a Síaréna. 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonalai között található Magyarország leghosszabb lesiklópályája, mely teljesen kék jelölésű szakaszokból áll és mintegy 1927 méter hosszú. Az új reflektoroknak köszönhetően az Eplényi sípályák fényárban úsznak, így sötétedés után is kiváló látási viszonyok között sportolhatunk.

Ha Eplénybe megyünk, akkor sorban állásra nem kell számítanunk, ugyanis itt található Magyarország egyetlen négyülésese, a Szent Sólyom, továbbá hat másik sífelvonó. A fejlesztések keretében teljesen átalakították és megnagyobbították a felvonók ki és beszállópontját is a kényelmesebb és biztonságosabb használat érdekében.

A vendéglátóhelyek is teljesen átalakultak, számukat ötre növelték. Érdemes kipróbálni Holle Anyó kibővült éttermét, vagy az átvarázsolt Kemencés Büfét. Kellemes karácsonyi hangulatban fogyaszthatjuk el az itt kapható finomságokat.

Idén a hóágyúparkot 44 ágyúsra fejlesztették. Megnövelve a víztározókat és a szivattyúteljesítményt Eplényben található Magyarország legnagyobb hógyártó-kapacitása. Akár 600 köbméter havat is elő tudnak állítani egy óra leforgása alatt. Nem is csoda, hogy a vastag hóréteg gond nélkül átvészelte a karácsonyi meleg és esős időjárást. Ráadásul ha fagypont alá esik a hőmérséklet, akkor egyből ágyúznak, hogy jó minőségű porhavon síelhessünk. Eplényben pedig akkor is fagyhat, ha máshol sokkal melegebb van, igazi hegyi mikroklíma.

A következő napok nyitva tartása

december 30-ig: 09:00-21:00 (hétvégi jegyárakkal)

december 31-én: 09:00-14:00 (hétvégi jegyárakkal)

január 1-én: zárva

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.