Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mönichkirchen: több hóágyú és új pihenőhelyek

2009.11.22. Stánicz Balázs

Mönichkirchen: több hóágyú és új pihenőhelyek Jelentősen bővített hóágyúpark, síbérletautomata és kellemes pihenőhelyek Mönichkirchen idei újításai. Sőt akár interneten is feltölthetjük a már meglévő síbérletünket.
A három négyüléses megépítése óriási népszerűséget kölcsönzött a wechseli síterepnek. Azonban hiába a modern felvonók, ha a hóágyúrendszer meglehetősen hiányos, ami különösen a 2006/07-es szezonban mutatkozott meg, amikor a hóhiány miatt a szezon kellős közepén le kellett állítani a lifteket.

A 2009/10-es idénytől ilyen veszély már nem fenyegeti az üzemeltetőket, hiszen jelentősen bővítették és modernizálták a hóágyúrendszert. A Mariensee-i oldalon a 6, 7, 8, és 9-es jelzésű lesiklópályákon teljesen kiépítették és megerősítették a technikai havazáshoz szükséges infrastruktúrát. A fent említett pályákon 38, teljesen automatikus hóágyú – ebből 27 tornyokon - fog üzemelni. A megfelelő vízellátás érdekében egy újabb tavat építettek, ami 16.000 m3 befogadóképességével biztosítja az állandó vízutánpótlást.
Idei szerzemények
Idei szerzemények
A Mariensee-i oldalon található tavak befogadóképessége 40.000 m3, ehhez még hozzájönnek a mönichkircheni vízkészlet, így összesen 56.000 m3 víz áll rendelkezésre. A síterepen 48 hóágyú és 8 lándzsás készítő várja az első mínuszokat, hogy fehérré varázsolják a hegyet. Optimális körülmények között akár 75 óra leforgása alatt be tudják hóágyúzni a 12 km-es pályarendszert. Az idei fejlesztések minden bizonnyal minőségi változást hoznak a természetes hó szempontjából kevésbé elkényeztetett határ közeli síparadicsomnak.

Mönichkirchen decembertől pihenőhelyeket hoz létre a síközpont különböző részein, ahol a napsütést, a csendet és a tájat a kihelyezett nyugágyakon élvezhetjük. További kényelmi fejlesztés, hogy a meglévő síbérletünket otthon, az interneten keresztül feltölthetjük, így többé nem kell sorban állnunk a kasszáknál. A gyors kiszolgálás érdekében a helyszínen egy síbérlet automatát is létrehoznak, így ott is megválthatjuk a jegyünket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.