Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal-gleccser: 12 embert sodort el a lavina

2015.01.02. Bata Attila

Pénteken lavina zúdult le a Mölltal-gleccseren, a kijelölt pályákon kívüli részeken. A lavina több csoportot is elsodort a hegyoldalban, összesen 12 embert kellett kimenteni a hó alól. Szerencsére legtöbbjüket csak részben temette be a hótömeg, és mindenkit sikerült épségben kimenteni.
Péntek délelőtt 11:30 körül, a Schareckspitze (csúcs) alatt körülbelül 70-100 méterrel, 3000 méteres tengerszint feletti magasságban indult meg a hóomlás, amelyet a szemtanúk szerint 2-3 snowboardos indíthatott be. A rendőrség szerint az érintett területen három csoport síelt, összesen 12 ember.

A 12 síelőből/snowboardosból 11-et részben temetett be a lavina, egy síelő teljesen a hó alá került. Az elsodort síelők közül hárman szenvedtek kisebb sérüléseket. Mind a 12 síelőt sikerült kiszabadítani a hó fogságából. Volt, aki saját erejéből szabadította ki magát a hóból, volt, akit már a hegyimentők ástak ki.

Délután 15:30-kor a rendőrség és a hegyimentők vezetője azt közölte, hogy mindenkit megtaláltak, akiről tudomásuk volt, jelenleg nincs eltűnt személy, de a kutatást még nem hagyták abba.

További részletek itt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.