Menü ≡

Mölltal-gleccser: 12 embert sodort el a lavina

2015.01.02. | Szerző: Bata Attila
Pénteken lavina zúdult le a Mölltal-gleccseren, a kijelölt pályákon kívüli részeken. A lavina több csoportot is elsodort a hegyoldalban, összesen 12 embert kellett kimenteni a hó alól. Szerencsére legtöbbjüket csak részben temette be a hótömeg, és mindenkit sikerült épségben kimenteni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Péntek délelőtt 11:30 körül, a Schareckspitze (csúcs) alatt körülbelül 70-100 méterrel, 3000 méteres tengerszint feletti magasságban indult meg a hóomlás, amelyet a szemtanúk szerint 2-3 snowboardos indíthatott be. A rendőrség szerint az érintett területen három csoport síelt, összesen 12 ember.

A 12 síelőből/snowboardosból 11-et részben temetett be a lavina, egy síelő teljesen a hó alá került. Az elsodort síelők közül hárman szenvedtek kisebb sérüléseket. Mind a 12 síelőt sikerült kiszabadítani a hó fogságából. Volt, aki saját erejéből szabadította ki magát a hóból, volt, akit már a hegyimentők ástak ki.

Délután 15:30-kor a rendőrség és a hegyimentők vezetője azt közölte, hogy mindenkit megtaláltak, akiről tudomásuk volt, jelenleg nincs eltűnt személy, de a kutatást még nem hagyták abba.

További részletek itt.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »