Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bocs, kicsit nagyobb lett a lavina, mint terveztük

2014.03.12. Bata Attila

Szó szerint túllőttek a célon az amerikai Crystal Mountain síterep munkatársai, amikor a biztonság kedvéért megpróbálták lerobbantani a lavinaveszélyes hóréteget. A tervezettnél jóval több hó zúdult le, maga alá temetve az egyik lift oszlopát és teljesen elsodorta a lift alsó állomását.
Helyi idő szerint hétfő délután, már a síterep zárása után indultak a síterep munkatársai szokásos ellenőrző útjukra. A tervek szerint az egyik hegyoldalban instabillá vált hóréteget szerették volna robbantással leválasztani, hogy az másnap már ne okozzon gondokat a síelőknek. A teljesen megszokott eljárás a szokottnál nagyobbat durrant, a hegyoldalról jóval több hó zúdult le, amely teljesen tönkretette a környék egyik liftjét.

Kép: Crystal Mountain
Kép: Crystal Mountain
Körülbelül 9-10 méter vastagon temette be a hó a lift nyomvonalát, egy oszlopot teljes magasságban. Az ülőlift alsó állomását a lavina teljesen elsodorta, a kétszintes épületet leválasztotta az alaptól és 7-8 méterrel távolabb szórta a megmaradt darabjait. Az egyetlen jó hír, hogy szerencsére senki sem sérült meg.

Ilyen egy mesterséges lavina a síterepen, ez nem a mostani eset
A liftet közel 40 évvel ezelőtt építették, és már megérett a cserére. A lifttársaság már tervezte a cseréjét a következő években. A hétfői eset után már nem kérdés, hogy a liftet még az idei nyáron ki kell cserélni, hiszen a liftet és hozzá tartozó pályákat (területet) már nem lehet üzemeltetni.

KOMMENTEK
dedi | 2014.03.12. 12:03
Ezek az amerikai véletlen katasztrófák... :D és mindig épp olyan dolgok mennek tönkre, amiket már le kéne cserélni :D

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.