Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szezonnyitó rendezvények a Mölltal gleccseren

2014.10.06. | Szerző: sielok.hu
Bár a Mölltal gleccseren néhány km-nyi pálya egész nyáron tartotta magát, és lehetett síelni, az új szezon hivatalos megnyitó ünnepségeire csak a következő hetekben kerül sor. A magyar határhoz egyik legközelebb lévő gleccseren immár több mint 2 méter hó várja azokat, akik már októberben is csatolnának!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Októbertől kezdve Karintia egyetlen gleccsersíterepén minden a téli sportok körül forog. A Mölltalon az ősz már javában télnek számít: a 2100 méter feletti síterepen már októberben és novemberben is tökéletesen karbantartott, természetes hóval borított sípályák várják a téli sportok kedvelőit. Amennyiben az időjárás mégsem kedvezne a pályáknak, jól kiépített hóágyúrendszer segít, hogy a síterepet egészen a 3122 méteres csúcsig behavazzák. Ha ez másként lenne, a nemzeti síválogatottak egészen biztosan nem a Mölltal gleccsert választanák edzőpályájuknak. Egész Ausztria egyik leghóbiztosabb gleccsersíterepén számtalan nemzet világkupa sztárjai edzenek, akik mellett természetesen jól megférnek a lelkes hobbi síelők és snowboardosok is, akik így a profi sportolók mellett csúszhatnak. "Napfény és szórakozás" mottóval rendezik meg októberben és novemberben a szezonnyitó eseményeket, amelyeken az előttünk álló téli szezon legújabb sífelszereléseit is tesztelhetik a résztvevők:
  • Mölltal Opening - 2014. október 17-19.
  • Powder Opening - 2014. október 25-28.
  • Intersport Opening - 2014. november 15-16.
A gleccser szélén, 2800 méteres magasságban található Eissee panorámaétterem Ausztria egyik legmagasabban található téli vendéglője. Míg a gleccseren pályái kiváló körülményeket nyújtanak a síeléshez, addig a panorámaétteremben hagyományos karintiai fogásokkal várják a vendégeket. Ha minden jól megy, akkor Karintia egyetlen gleccsersíterepe, a Mölltal gleccser egészen 2015. május 10-ig fog nyitva tartani, várva a téli sportok kedvelőit.
Hótörténeti grafikonunk: így alakult a hóhelyzet a 2013/14-es szezonban Mölltalon.
Hótörténeti grafikonunk: így alakult a hóhelyzet a 2013/14-es szezonban Mölltalon.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 214 vendég és 13 regisztrált felhasználó látogatja.