Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonnyitó rendezvények a Mölltal gleccseren

2014.10.06. sielok.hu

Bár a Mölltal gleccseren néhány km-nyi pálya egész nyáron tartotta magát, és lehetett síelni, az új szezon hivatalos megnyitó ünnepségeire csak a következő hetekben kerül sor. A magyar határhoz egyik legközelebb lévő gleccseren immár több mint 2 méter hó várja azokat, akik már októberben is csatolnának!
Októbertől kezdve Karintia egyetlen gleccsersíterepén minden a téli sportok körül forog. A Mölltalon az ősz már javában télnek számít: a 2100 méter feletti síterepen már októberben és novemberben is tökéletesen karbantartott, természetes hóval borított sípályák várják a téli sportok kedvelőit. Amennyiben az időjárás mégsem kedvezne a pályáknak, jól kiépített hóágyúrendszer segít, hogy a síterepet egészen a 3122 méteres csúcsig behavazzák. Ha ez másként lenne, a nemzeti síválogatottak egészen biztosan nem a Mölltal gleccsert választanák edzőpályájuknak. Egész Ausztria egyik leghóbiztosabb gleccsersíterepén számtalan nemzet világkupa sztárjai edzenek, akik mellett természetesen jól megférnek a lelkes hobbi síelők és snowboardosok is, akik így a profi sportolók mellett csúszhatnak. "Napfény és szórakozás" mottóval rendezik meg októberben és novemberben a szezonnyitó eseményeket, amelyeken az előttünk álló téli szezon legújabb sífelszereléseit is tesztelhetik a résztvevők:
  • Mölltal Opening - 2014. október 17-19.
  • Powder Opening - 2014. október 25-28.
  • Intersport Opening - 2014. november 15-16.
A gleccser szélén, 2800 méteres magasságban található Eissee panorámaétterem Ausztria egyik legmagasabban található téli vendéglője. Míg a gleccseren pályái kiváló körülményeket nyújtanak a síeléshez, addig a panorámaétteremben hagyományos karintiai fogásokkal várják a vendégeket. Ha minden jól megy, akkor Karintia egyetlen gleccsersíterepe, a Mölltal gleccser egészen 2015. május 10-ig fog nyitva tartani, várva a téli sportok kedvelőit.
Hótörténeti grafikonunk: így alakult a hóhelyzet a 2013/14-es szezonban Mölltalon.
Hótörténeti grafikonunk: így alakult a hóhelyzet a 2013/14-es szezonban Mölltalon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.