Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rendesen kiépítik a Mölltal-gleccserhez vezető utat

2009.02.12. Bata Attila

Aki autózott már Flattachból a Mölltal-gleccser parkolójához a hosszú, szűk és kanyargós úton, igazi téli körülmények között, az talán azt is mondhatja, hogy ennek már rég itt volt az ideje. A pénz most jött össze, de még így is csak 2014-re fog véglegesen elkészülni.
A gleccservasút alsó állomása
A gleccservasút alsó állomása
Flattachból a gleccservasút parkolójához vezető 8,9 kilométeres utat teljesen átépítik a jövőben, szélesebbé és biztonságosabbá teszik. Amint elkészül, országos jelölést is kap majd, L20a kóddal. Az út a kedveltebb hegyi utak közé tartozik, a mérések szerint egy forgalmasabb napon körülbelül 1400 jármű kanyarog a szűk aszfalton. Már régóta megérett a bővítésre. Azonban, nemcsak az utat, hanem a közvetlen környezetét is fel kell javítani, ki kell építeni egy védelmi rendszert a rendszeres lavinaveszély ellen, hiszen a környék az idei szezonban is már többször volt lezárva ez miatt.

Az építkezés várhatóan öt millió euróba kerül majd. A régóta tervezett, vagy inkább halogatott kezdéshez az adta meg a végső lökést, hogy a Flattach önkormányzata úgy döntött, hogy egy millió euróval beszáll az építkezésbe. Az elkészült és biztonságos útszakaszra még egy kicsit várni kell, a tervek szerint csak 2014-ben vehetik birtokba az autósok a felújított országutat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.