Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mönichkirchen: áll a bál a síterep parkolójának bővítése miatt

2019.09.19. Bata Attila

Az utóbbi időben már szűkösnek bizonyult a síterep parkolója. A bővítés fakivágással és aszfaltozással jár, amely ellen a helyiek egy csoportja tiltakozik.
Jelenlegi parkolás lehetőségek
Jelenlegi parkolás lehetőségek
Mönichkirchen közel fekszik a magyar határhoz, megfelelő hóviszonyok esetén tökéletes választás egynapos kiruccanáshoz, főleg a nyugat-magyarországi síelőknek. A síterepet üzemeltető cég szerint vannak napok, télen és nyáron is, amikor a Sonnenbahn (lift) közelében található parkoló már megtelik, nem tud több gépjárművet fogadni. Ilyenkor kaotikus állapotok alakulnak ki, az autósok mindenhová parkolnak, ez már nem egy rendezett állapot az osztrák szemnek.

A síterep elképzelése szerint a mostani parkolót, amely 448 autót és 5 buszt képes befogadni, bővíteni kell. Egy 1,2 hektáros (kb. két focipálya méretű) erdős területet alakítanának át parkolóvá, így a további helyekkel már 691 személyautót tudnának parkoltatni.

A síterep ígérete szerint a kivágott fák helyett máshol újakat telepítenek, az aszfaltozás/betonozás pedig csak az odavezető utat és járdákat érinti, a beállókat kaviccsal szórják le. Az extra helyektől a kaotikus parkolás megszűnését várják, valamint a településen is csökkenne az út mentén parkoló autók száma.

A közel 600 ezer euróba kerülő terv ellen hevesen tüntetnek a helyi környezetvédők, akik egy távolabbi parkoló megépítésében látják a megoldást, ahonnan külön buszokkal szállítanák a síelőket a liftekhez.
Mönichkirchen sítérkép
Mönichkirchen sítérkép
Az ellenzők megrökönyödésére az előkészítő munkálatok már a múlt héten megkezdődtek.
KOMMENTEK
csabeszka | 2019.09.19. 09:22
Valóban nem lehet elférni, sokszor a falu bejáratáig állnak az autók; ugyanakkor mérete és elhelyezkedése miatt ez egy abszolút tömeghely.
Ez a pályarendszer egész egyszerűen nem bír el ennyi embert. A mariensee-i alsó piros pálya főképp a szűkületnél, amikor sokan vannak teljesen használhatatlanná válik, hiszen a felső piros és a felső fekete is ide torkollik, ezzel kéne valamit kezdeni már, ez a pályarendszer rákfenéje, hogy itt nincs egy párhuzamos pálya!
Kis Kovi | 2019.09.19. 21:22
Évi 10-15 hétvégi csúcsszezoni napért nagy hülyeség ilyen értékes területeket beáldozni, teljesen igazuk van, hogy ha máshol kialakítható a parkoló hely, akkor onnan szállíthatóak az emberek.

Ez kb. olyan helyzet, amikor egy zsúfolt környéken lévő stadionhoz hatalmas parkoló épül, ami kb. évi 20 napon keresztül van használva, akkor is naponként pár órát.

Szállástippek
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.