Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mönichkirchen: áll a bál a síterep parkolójának bővítése miatt

2019.09.19. | Szerző: Bata Attila
Az utóbbi időben már szűkösnek bizonyult a síterep parkolója. A bővítés fakivágással és aszfaltozással jár, amely ellen a helyiek egy csoportja tiltakozik.
h i r d e t é s
Mönichkirchen közel fekszik a magyar határhoz, megfelelő hóviszonyok esetén tökéletes választás egynapos kiruccanáshoz, főleg a nyugat-magyarországi síelőknek. A síterepet üzemeltető cég szerint vannak napok, télen és nyáron is, amikor a Sonnenbahn (lift) közelében található parkoló már megtelik, nem tud több gépjárművet fogadni. Ilyenkor kaotikus állapotok alakulnak ki, az autósok mindenhová parkolnak, ez már nem egy rendezett állapot az osztrák szemnek.

A síterep elképzelése szerint a mostani parkolót, amely 448 autót és 5 buszt képes befogadni, bővíteni kell. Egy 1,2 hektáros (kb. két focipálya méretű) erdős területet alakítanának át parkolóvá, így a további helyekkel már 691 személyautót tudnának parkoltatni.

A síterep ígérete szerint a kivágott fák helyett máshol újakat telepítenek, az aszfaltozás/betonozás pedig csak az odavezető utat és járdákat érinti, a beállókat kaviccsal szórják le. Az extra helyektől a kaotikus parkolás megszűnését várják, valamint a településen is csökkenne az út mentén parkoló autók száma.

A közel 600 ezer euróba kerülő terv ellen hevesen tüntetnek a helyi környezetvédők, akik egy távolabbi parkoló megépítésében látják a megoldást, ahonnan külön buszokkal szállítanák a síelőket a liftekhez.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az ellenzők megrökönyödésére az előkészítő munkálatok már a múlt héten megkezdődtek.
2019.09.19. 09:22:19 csabeszka
Valóban nem lehet elférni, sokszor a falu bejáratáig állnak az autók; ugyanakkor mérete és elhelyezkedése miatt ez egy abszolút tömeghely.
Ez a pályarendszer egész egyszerűen nem bír el ennyi embert. A mariensee-i alsó piros pálya főképp a szűkületnél, amikor sokan vannak teljesen használhatatlanná válik, hiszen a felső piros és a felső fekete is ide torkollik, ezzel kéne valamit kezdeni már, ez a pályarendszer rákfenéje, hogy itt nincs egy párhuzamos pálya!
2019.09.19. 21:22:21 Kis Kovi
Évi 10-15 hétvégi csúcsszezoni napért nagy hülyeség ilyen értékes területeket beáldozni, teljesen igazuk van, hogy ha máshol kialakítható a parkoló hely, akkor onnan szállíthatóak az emberek.

Ez kb. olyan helyzet, amikor egy zsúfolt környéken lévő stadionhoz hatalmas parkoló épül, ami kb. évi 20 napon keresztül van használva, akkor is naponként pár órát.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »