Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mönichkirchen: új épület szolgálja ki a síelőket

2021.12.29. Bata Attila

Komoly fejlesztésekbe vágott a magyar határhoz közeli Mönichkirchen-Mariensee síterepe. Ezúttal nem síliftre agy hóágyúkra költenek pénzt, hanem egy modern épületet húztak fel, ahol kölcsönzővel, síszervízzel és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal várják a síelőket és kísérőiket.
Második koronavírus alatti nyarán van túl a síterep. Az első hatalmas sikert hozott a látogatók számában, a síterep vezetője szerint "az évszázad látogatottságát" hozta. Idén nehéz volt a tavalyi eredményeket elérni, de azért megközelíteni sikerült. A nyári tevékenységekre is egyre nagyobb figyelmet fordító üzemeltetők a téli szezon előtt egy komoly beruházást hoztak tető alá.

Az elmúlt szezonban az egyik legnagyobb nehézséget a kölcsönző szűkös kapacitása jelentette. Ennek valószínűleg vége, hiszen közvetlenül a völgyállomás mellett egy kétszintes, 630 négyzetméteres impozáns kiszolgáló épület épült.
Az épületben a legmodernebb felszereléssel feltöltött síkölcsönző működik, a közelében pedig egy síszervíz. Az épületben helyet kaptak még a bérletpénztár, büfék, mosdók és egy kellemes várószoba a buszsofőrök számára. Utóbbi célja, hogy a sofőrök ne a buszokban fagyoskodjanak, amíg utasaik síelnek, addig sem járatják feleslegesen a fűtést. Itt pihenhetnek vagy kávézhatnak.

A környék közlekedését kissé átalakítják, az épület előtt buszmegálló épül. Az egyik cél, hogy a tömegközlekedéssel (és felszerelés nélkül) érkező síelők könnyen és flottul tudjanak felszerelést kölcsönözni.

A 2,3 millió eurós költséggel létrejött és december 8-i nyitónapra átadott épületnek természetesen a négyévszakos üzemeltetésben is fontos szerepe lesz. Nyáron túrafelszereléseket lehet vásárolni vagy bérelni. Ilyenkor a sílécek helyett a hegyikerékpárok bérlésére készülnek fel.
KOMMENTEK
csabeszka | 2021.12.29. 17:52
A legfontosabb az lenne szerintem, hogy az alsó piros mariensee-i pályát ki kellene szélesíteni (annyi embert, mint amennyien vannak egyszerűen nem bír el a rendszer) + jó lenne a felső fekete pályához visszaállítani a csákányos felvonót, vagy az ülőszékest középállomással bővíteni, hogy áprilisig lehessen a felső piroson/feketén síelni!
leni | 2021.12.31. 21:43
Hmm..ennyi pénzből lehetett volna akár mást is.
Biztos, hogy a kölcsönzés lehetősége volt szűk? Nem a pályák?;)

Szállástippek
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.