Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mönichkirchen: új épület szolgálja ki a síelőket

2021.12.29. Bata Attila

Komoly fejlesztésekbe vágott a magyar határhoz közeli Mönichkirchen-Mariensee síterepe. Ezúttal nem síliftre agy hóágyúkra költenek pénzt, hanem egy modern épületet húztak fel, ahol kölcsönzővel, síszervízzel és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal várják a síelőket és kísérőiket.
Második koronavírus alatti nyarán van túl a síterep. Az első hatalmas sikert hozott a látogatók számában, a síterep vezetője szerint "az évszázad látogatottságát" hozta. Idén nehéz volt a tavalyi eredményeket elérni, de azért megközelíteni sikerült. A nyári tevékenységekre is egyre nagyobb figyelmet fordító üzemeltetők a téli szezon előtt egy komoly beruházást hoztak tető alá.

Az elmúlt szezonban az egyik legnagyobb nehézséget a kölcsönző szűkös kapacitása jelentette. Ennek valószínűleg vége, hiszen közvetlenül a völgyállomás mellett egy kétszintes, 630 négyzetméteres impozáns kiszolgáló épület épült.
Az épületben a legmodernebb felszereléssel feltöltött síkölcsönző működik, a közelében pedig egy síszervíz. Az épületben helyet kaptak még a bérletpénztár, büfék, mosdók és egy kellemes várószoba a buszsofőrök számára. Utóbbi célja, hogy a sofőrök ne a buszokban fagyoskodjanak, amíg utasaik síelnek, addig sem járatják feleslegesen a fűtést. Itt pihenhetnek vagy kávézhatnak.

A környék közlekedését kissé átalakítják, az épület előtt buszmegálló épül. Az egyik cél, hogy a tömegközlekedéssel (és felszerelés nélkül) érkező síelők könnyen és flottul tudjanak felszerelést kölcsönözni.

A 2,3 millió eurós költséggel létrejött és december 8-i nyitónapra átadott épületnek természetesen a négyévszakos üzemeltetésben is fontos szerepe lesz. Nyáron túrafelszereléseket lehet vásárolni vagy bérelni. Ilyenkor a sílécek helyett a hegyikerékpárok bérlésére készülnek fel.
KOMMENTEK
csabeszka | 2021.12.29. 17:52
A legfontosabb az lenne szerintem, hogy az alsó piros mariensee-i pályát ki kellene szélesíteni (annyi embert, mint amennyien vannak egyszerűen nem bír el a rendszer) + jó lenne a felső fekete pályához visszaállítani a csákányos felvonót, vagy az ülőszékest középállomással bővíteni, hogy áprilisig lehessen a felső piroson/feketén síelni!
leni | 2021.12.31. 21:43
Hmm..ennyi pénzből lehetett volna akár mást is.
Biztos, hogy a kölcsönzés lehetősége volt szűk? Nem a pályák?;)

Szállástippek
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dreimäderlhaus-Wiednerhof
A Dreimäderlhaus-Wiednerhof családi gazdaság a Tauchen / Mönichkirchen régióban egy kisebb hegyen fekszik, így télen és nyáron egyaránt nyugalmat áraszt természetközelségével. A hegyi házikótól kb. 5 perces autóútra találjuk a Mönichkirchen síterepet (kb. 5 km), ahol síoktatást és felszerelés bérlést is találunk.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.