Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Montana: túl hideg miatt kellett bezárni a síterepeket

2017.01.05. Bata Attila

Mínusz 30 fok alatti reggeli hőmérséklet, de ehhez jön még az erős szél, amelytől még hidegebbnek érezzük a hőmérsékletet. Nem csoda, hogy az amerikai Montana állam nyugati részén három síterep is úgy döntött, hogy két napig nem nyitnak ki a rendkívüli hideg miatt.
Blacktail Mountain / Facebook
Blacktail Mountain / Facebook
Három nyugat montanai síterep (Snowbowl, Discovery Ski Area és Blacktail Mountain) döntött úgy január másodikán, hogy nem nyitnak ki a hideg miatt, a síelők biztonsága érdekében. Később a zárva tartást mindhárom síterep még egy nappal meghosszabbította.

A Snowbowl-hoz közeli Missoula településen kedd reggel mínusz 34 fokot* mértek, amely szintén nem szokásos errefelé. Ehhez még 90-100 km/órás széllökések is járultak, így a mesterségesen számított hőérzeti hőmérséklet elérte a mínusz 50 fokot is.

A hideg mellett a havazás is rendkívüli adatokat mutat a környéken. December eleje óta eddig 76 cm hó hullott, ennyi utoljára 20 évvel ezelőtt esett a környéken. A havazásnak a síterepek is örülnek, a két évtizede nem tapasztalt remek hóviszonyok miatt sokan síelnek a környékbeli pályákon.

A kétnapos zárlatnak vége. Discovery síterepe izgatottan jelentette be, hogy megjött az enyhülés és a "kellemes" reggeli mínusz 12 fokban már beindítják a lifteket.

Érdekesség, hogy voltak a régióban olyan síterepek, amely a rendkívüli hidegben is nyitva tartottak.

*(Minden hőmérsékleti adat celsiusban értendő)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.