Menü ≡

Montgenévre, újabb francia terep nyit ki szombaton

2012.11.16. | Szerző: Bata Attila
Montgenévre, újabb francia terep nyit ki szombaton Az utóbbi héten kétszer is nagyobb méretű havazás borította be a Montgenévre környéki hegyeket, mostanra már majdnem egy méter vastag a hó a felső részeken. Így már semmi akadálya nincs, hogy a szokásosnál korábban lehessen síelni a magyarok által is látogatott dél-francia síterepen.
h i r d e t é s
November 17-én, szombaton reggel 9-kor indul a szezon Montgenévre-ben, ami azért is figyelemre méltó, mert Franciaországban jelenleg csak Tignes gleccserén lehet síelni, és a most megnyitó síterep már nem a gleccserekhez tartozik. A síterep az olasz határ közelében fekszik, és a majdnem 400 kilométernyi pályával rendelkező Milky Way sírégióhoz tartozik.

Hó már van bőven
Hó már van bőven
Egyelőre csak hétvégenként lehet majd síelni, a síterep egy részén, de november közepéhez képest jelentős mennyiségű pályákról vagy szintkülönbségekről beszélhetünk. Most hétvégén a Prarial, Col, Brousset, Chalmettes, és Rocher de l’Aigle liftek fognak közlekedni, amelyek összesen 10 pályát szolgálnak majd ki. Majdnem 900 méternyi szintkülönbséget lehet majd besíelni, 2600 métertől 1860 méterig.

A tervek szerint december 1-től már naponta nyitva tartanak.
2012.11.16. 13:36:31 Zsuzsoo
Bárcsak ha most becsuknám a szemem és mire kinyitom ott lennék!

rég volt már Július 15
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »