Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Montgenévre, újabb francia terep nyit ki szombaton

2012.11.16. Bata Attila

Montgenévre, újabb francia terep nyit ki szombaton Az utóbbi héten kétszer is nagyobb méretű havazás borította be a Montgenévre környéki hegyeket, mostanra már majdnem egy méter vastag a hó a felső részeken. Így már semmi akadálya nincs, hogy a szokásosnál korábban lehessen síelni a magyarok által is látogatott dél-francia síterepen.
November 17-én, szombaton reggel 9-kor indul a szezon Montgenévre-ben, ami azért is figyelemre méltó, mert Franciaországban jelenleg csak Tignes gleccserén lehet síelni, és a most megnyitó síterep már nem a gleccserekhez tartozik. A síterep az olasz határ közelében fekszik, és a majdnem 400 kilométernyi pályával rendelkező Milky Way sírégióhoz tartozik.

Hó már van bőven
Hó már van bőven
Egyelőre csak hétvégenként lehet majd síelni, a síterep egy részén, de november közepéhez képest jelentős mennyiségű pályákról vagy szintkülönbségekről beszélhetünk. Most hétvégén a Prarial, Col, Brousset, Chalmettes, és Rocher de l’Aigle liftek fognak közlekedni, amelyek összesen 10 pályát szolgálnak majd ki. Majdnem 900 méternyi szintkülönbséget lehet majd besíelni, 2600 métertől 1860 méterig.

A tervek szerint december 1-től már naponta nyitva tartanak.
KOMMENTEK
Zsuzsoo | 2012.11.16. 13:36
Bárcsak ha most becsuknám a szemem és mire kinyitom ott lennék!

rég volt már Július 15

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.