Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Morzine: elítélték a síterepet egy kislány halála miatt

2016.11.27. | Szerző: Bata Attila
Három éve történt egy halálos kimenetelű baleset a francia Morzine síterepén. Egy kilencéves kislány felgyorsult a kék pályán, nem tudott megállni, a pálya szélén a fából készült kerítésnek csapódott, majd nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A bíróság megállapította a síterep felelősségét.
Kép: francetvinfo.fr
h i r d e t é s
2013. március 4-én egy kilencéves francia lány édesanyjával síelt a Portes du Soleil sírégióhoz (francia-svájci határ) tartozó Morzine síterepén. A családnak az volt a második napja a síterepen. Akkori hírek szerint a kislány túlságosan felgyorsult a kék jelzésű pályán, nem tudta irányítani a léceit és nem tudott megállni sem. Nagy sebességgel a pálya mellett található, fából készült kerítésnek (a lenti képen látható) csúszott. Helikopterrel egy svájci kórházba szállítottak, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A kislányon volt bukósisak.

Szeptember közepén megszületett az ítélet a perben. Morzine síterepét üzemeltető lifttársaság 50 ezer eurós (kb. 15,4 millió forint) büntetést kapott, ezen felül 130 ezer eurós (kb. 40 millió forint) kártérítést kell fizetnie a kislány családtagjainak.

A síterepet vétkesnek találták abban, hogy a kerítés elé nem helyezett el védőhálót vagy -matracot, amellyel a súlyos körülményekkel végződő ütközés elkerülhető lett volna.

A tárgyaláson a síterep elmondta, hogy ezen a részen korábban még sosem történt baleset. A pályát 1934 óta használják a síelők.

A baleset óta a síterep pótolta a hiányos biztonsági intézkedéseket.
2016.11.28. 10:00:57 magnum56
Akkor ezután minden egyes sípálya mindkét oldalán hálóval vagy matraccal ellátott kerítést fognak építeni?
2016.11.28. 11:16:02 Soma
Az anyuka egyáltalán nem felelős?
2016.11.28. 11:18:31 Soma
Esetleg, egy tanulópályán kéne maradni addig, amíg biztonsággal meg tud állni, vagy le tud lassulni a gyerek egy kék pályán. És még kártérítést is kap. Szerintem röhej!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »