Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Most találták meg a februári svájci lavina áldozatát

2013.08.02. Bata Attila

Sajnos a tél szokásos veszélye, hogy történnek balesetek. Az is lassan megszokott már, hogy a többméteres hóban eltűnt áldozatok nem mindig kerülnek elő azonnal, sokakat csak a hó elolvadása után a nyári hónapokban találnak meg, mint most egy síelőt a svájci St. Luc síterepén.
Idén februárjában csúszott pályán kívül egy környékbeli, 43 éves férfi, amikor lavina sodorta el. A halálát a rendőrség valószínűsítette, de a holttestét nem találták meg a hegyoldalban. A kutatást az is nehezítette, hogy az áldozat nem vitt magával jeladó készüléket.

A hegyoldal, ahol a holttestet megtalálták (Kép: Valais kanton rendőrség)
A hegyoldal, ahol a holttestet megtalálták (Kép: Valais kanton rendőrség)
Az ilyenkor szokásos eljárás szerint a helyi rendőrség, a hegyimentők és a lifttársaság közösen indított újabb és újabb kutatásokat a hegyoldalban, meghatározott időnként és területeken. A sokadik keresés július 23-án eredménnyel járt és találtak egy holttestet a hegyoldalban.

A DNS vizsgálatok azóta bebizonyították, hogy a feltételezés igaznak bizonyult, és a februárban eltűnt síelő holtteste került elő.

St. Luc síterepe Valais kantonban található, a baleset az un. Bella Tolla részen történt. A falu 2009-ben egyesült a környező síterepekkel és a Grimentz - St.Jean sírégióhoz tartozik.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.