Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Siker volt a moszkvai mesterséges versenypálya

2009.01.03. Bata Attila

Tűzijátékkal, hatalmas felhajtással, a világ legnagyobb mesterséges pályájával, és Putyin elnök teljes támogatásával rendezték meg az oroszok Moszkva közepén a bemutató jellegű parallel-szlalom versenyüket, ahol a világ legjobb férfi alpesi síelői mérték össze tudásukat.
Acélból készült a mesterséges lejtő Moszkva belvárosában | Fotó: JSA Stage Company
Acélból készült a mesterséges lejtő Moszkva belvárosában | Fotó: JSA Stage Company
A hivatalos VK pontversenybe nem számított bele, de látványos és izgalmas versenyt hozott a tegnapi rendezvény. A tekintélyes rajtpénzre csak két osztrák (Maier és Raich) mondott nemet, de klasszisokban nem volt hiány. A versenyt a végig magabiztosan síelő német Felix Neureuther nyerte meg a szlalom VK éllovasa, a francia Jean-Baptiste Grange előtt. A harmadik és negyedik helyen a két amerikai, Ted Ligety és Bode Miller végzett.

Ligety, aki nagyon élvezte ezt a fajta lebonyolítást, hamar a közönség kedvence lett. Már a bemutatkozó csúszás alatt megcsinálta a „helikoptert”, amikor egy hihetetlen kis sugarú körben legalább 360 fokos fordulatot csúszott a léceivel, később ezt a legtöbb futam végén többször is sikerült megismételnie. Cuche is bemutatta a védjegyének számító lerúgásos léclevételt a legalább 25 000 néző legnagyobb örömére.

Sokáig kétséges volt, hogy megrendezhetik-e az eseményt Moszkvában, hiszen a december melegrekordot hozott. A szokásos nulla fok körüli átlaghőmérséklet helyett 10 fokot is mértek, amelyre korábban sosem volt példa decemberben. A szervezők nem bíztak semmit sem a véletlenre, és a szükséges 4000 köbméter havat a szibériai Kemerovo régióból hozták, ahol éppen a hatalmas hóviharok okoztak károkat. A havat 300 kilogrammos zsákokba rakták, majd hűtött kamionokkal szállították az orosz fővárosba.

A bemutatóversenyt nagyon komolyan vették az oroszok, ötmillió dollárt költöttek rá, az egyes futamok között tűzijátékot rendeztek közvetlenül a rámpa mellett. Terveik szerint a felépített mobil rámpát később a világ nagyvárosainak is kölcsönadnák, ahol hasonló rendezvényeket lehetne tartani.

További képek az építő cég honlapján: https://jsa-stage.company
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.