Menü ≡

Moszkvát elérte az idei tél legnagyobb havazása

2018.02.01. | Szerző: Bata Attila
A meteorológiai adatok szerint február számít a leghidegebb hónapnak az orosz fővárosban, az idei február már az első napján igazolja a statisztikákat. Az előző napokban havazott Moszkvában és a hétvégéig további havazások várhatóak, ehhez társul még az állandó nulla fok alatti hőmérséklet.
h i r d e t é s
Az alábbi videót az Euronews készítette, azóta újabb adag hó hullott, és a hóréteg vastagsága az orosz fővárosban már elérte a 40 centimétert. Az idei szezonban még nem hullott ennyi hó Moszkvában. A havazás mellett a hideg sem kíméli az orosz főváros lakóit, nappal mínusz 5-8, éjszaka mínusz 13-16 fokig hűl a levegő.

Az MTI jelentése szerint több mint 20 járatot halasztottak el vagy töröltek a moszkvai repülőtereken, szerdán a tél eddigi legerősebb havazása miatt. Seremetyjevón három járatot töröltek, 11-et pedig elhalasztottak. Domogyedovón 8, Vnukovón pedig egy járatot töröltek. Utóbbi repülőtéren az elhalasztott járatok száma háromra nőtt.

A helyi hatóságok arra kérték az autósokat, hogy járműveik helyett inkább a tömegközlekedést vegyék igénybe. Az utakon torlódások alakultak ki. Természetesen sokan panaszkodnak a hóeltakarításra, vagyis annak látható hiányára.

Moszkvai séta
Pjotr Birjukov moszkvai polgármester-helyettes közölte, hogy a fővárosban egy nap leforgása alatt több helyen 20 centiméternyi hó esett, amelyből 700 ezer köbmétert távolítottak el az utakról. Az utcák megtisztításán 13 800 munkagép és jármű, valamint mintegy 60 ezer hómunkás és egyéb alkalmazott dolgozik folyamatosan.
2018.02.05. 19:19:44 WéberF
45 évvel ezelőtt átéltem némi hasonlót. Semmi különös, csak tudni kellett, hogy hol élsz! Én éppen ott éltem 1963-77. idején egy év megszakítással. Igaz, azóta többször jártam Moszkvában (is), már nem ugyanaz, ma már nyáron sem mernék autóba ülni a moszkvai forgalomban! (Pedig diákként még motoroztam is ebben a hihetetlen és gyönyörű világvárosban). Kb. 1+1 órányi villamos + gyorsvasúti (elektricska=HÉV) távolságra volt az Iksa nevű megálló, ahonnan negyedórányi "séta" után leledzett az a sípálya, ahol akkoriban síelgettem. WFeri
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »