Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina Murauban két halálos áldozattal

2009.02.17. Bata Attila

Lavina Murauban két halálos áldozattal Hétfőn hat sítúrázót sodort el a lavina Murau környékén, közülük hárman sértetlenül megúszták a kalandot, egy hölgy kisebb sérülésekkel megmenekült miután sikerült magát kiszabadítani a hó fogságából, ketten azonban életüket vesztették.
Hétfő délután egy és két óra között zúdult le a lavina a Rantenbach-völgyben, a 2490 méter magas Gamsleitecks oldalában. A bécsi és linzi turistákból álló tizenkét fős csoport két részre vált, az egyik csoport a Gamsleiteck csúcsot szerette volna megmászni. Ebből a csoportból vesztette életét egy hatvankilenc és egy hetvenhét éves turista.

Délután három óra után riadóztatták a hegyimentőket és a helikopteres szolgálatot. Az első áldozatot viszonylag hamar, a másodikat azonban csak este találták meg a másfél méteres hóréteg alatt. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit. A túrázók nagyon alábecsülték a lavinaveszélyt, hiszen amíg a Mura völgyének aljában szinte alig van hó, addig fenti turistautakra a napokban méteres friss hó hullott.

Az utóbbi napokban a környéken is havazott, és kedd reggeltől a négyes fokú lavinaveszély lépett életbe. A havazás a következő napokban is folytatódik, akár újabb fél méter friss hó is eshet.
KOMMENTEK

Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.