Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazás érkezik a szlovén-osztrák-olasz határra

2015.02.04. Bata Attila

Az előrejelzések szerint szombatig akár 50-70 centiméter hó is hullhat Ausztria déli részén. Ezzel egyidejűleg, a közeli országokban, mint pl. Olaszország, Szlovénia vagy Horvátország is jelentősebb mennyiségű friss hóra lehet számítani a déli ciklonból. Várhatóan hazánk sem marad ki a havazásból.
Megint a délről érkező nedves légtömegek okoznak majd havazást az Alpok déli oldalán. Az UBIMET osztrák meteorológiai intézet alábbi grafikonja szerint Ausztria déli részére átlagosan 20-40 cm hó hullhat szombat reggelig. A havazás leginkább a karintiai, a kelet-tiroli és a dél-stájerországi településeket fogja érinteni. Nassfeld közelében akár 50-70 centiméter hó is hullhat az előrejelzés szerint.

Ennyi friss havat jósolnak Ausztriában szombatig
Ennyi friss havat jósolnak Ausztriában szombatig
Horvátországban már vannak olyan meteorológiai állomások, ahol a hó vastagsága meghaladja az egy métert! Itt is további havazásokat várnak a hétvégéig. Az előrejelzések szerint a fővárosban, Zágrábban is havazni fog, a hegyekben további 30-50 centiméterrel fog vastagodni a hótakaró.

Szlovénia is a mostani havazás egyik nyertese lehet. Ha hétvégére elmúlik a havazás, itt is tekintélyes méretű friss hóval lesznek gazdagabbak a síterepek.

Olaszországban az Appeninnektől Toszkánán át Piemont tartományig havazni fog a magasabb régiókban, itt is valószínűnek látszik 40-50 cm friss hó.

A délről érkező front Magyarországra is hoz csapadékot, csütörtökön és pénteken. Valószínűleg az ország nyugati és dél-nyugati részét fogja érinteni a havazás.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.